Delfine Persoon is West-Vlaming én sportfiguur van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

Boksster Delfine Persoon uit Gits is door de lezers van de Krant van West-Vlaanderen verkozen tot De West-Vlaming van het Jaar. In de top 100 van de beste West-Vlaamse sportfiguren prijkt ze – uiteraard – ook op nummer 1. In beide verkiezingen was de concurrentie nochtans niet min, maar telkens haalde ze het met ruime voorsprong.

In onze terugblik op 2014 werden in Krant van West-Vlaanderen 100 figuren belicht, 10 van hen kwamen in aanmerking voor de titel van De West-Vlaming van het Jaar. De lezers van Krant van West-Vlaanderen en bezoekers van kw.be mochten hun stem uitbrengen en het resultaat was eensluidend. Delfine Persoon haalde het in deze verkiezing met groot overwicht. Hoewel ze daar moest optornen tegen negen ander genomineerden : Vlaams minister-president Geert Bourgeois, de omnipresente mediafiguur Karl Vannieuwkerke, ebolaverpleegster Jolien Colpaert, vredesactiviste Jennie Vanlerberghe, de Oostendse bard Arno, de vrijwilligers van Het Lichtfront, Eigen Kweek-revelatie Wim Willaert, tv-figuur Niels Destadsbader en model en actrice Lize Feryn.

Delfine Persoon reageerde verheugd : “Ik ben de jongste tijd natuurlijk veel in het nieuws geweest,” relativeert ze meteen. “Het is leuk om dergelijke titel te mogen dragen. Temeer ik het haal van mensen met heel wat verdiensten. In eigen provincie heb ik trouwens nog nooit te klagen gehad, de appreciatie hier is altijd al groot geweest.”

Ook sportfiguur van het jaar

De sportredactie van Krant van West-Vlaanderen nomineerde maar liefst ruim 200 sporters. Daarbij heel wat gevestigde waarden, maar ook jong aankomend talent. Onze tien sportredacteurs kenden punten toe aan de beste 100 sporters. De samentelling van dat puntenaantal leidde tot een top 100 die je integraal terugvindt op onze website. Verkiezingen zijn nu eenmaal voor discussie vatbaar, maar over de winnaar heerst unanimiteit. Delfine Persoon haalt het ook hier. Emma Meesseman, de Ieperse basketbalster die furore maakt in de WNBA en Stoffel Vandoorne, de Belgische F1-hoop uit Rumbeke, stranden op nummer 2 en 3.

Met deze twee titels sluit Delfine Persoon een mooi jaar 2014 af. Het enige minpunt was de niet-verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar. “Dat laten we achter ons,” zegt Delfine, geruggensteund door haar trainer en toeverlaat Filiep Tampere. “Maar op dat Sportgala zien ze ons nooit meer terug.” Wij hopen Delfine nog vaak terug te zien, met mooie prestaties in de ring. “Ik probeer komend jaar even goed te doen als in 2014.”

(WVS)

Lees het volledig interview met Delfine Persoon in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 2 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier