Deelnemers KW-vakantie naar Duitsland keren huiswaarts met... spelersbus van Cercle Brugge

22/08/16 om 00:40 - Bijgewerkt om 00:40

Na een vierdaagse wandelvakantie keerden 50 KW-lezers zondagavond van Irrel (Duitsland) terug naar Roeselare.

Deelnemers KW-vakantie naar Duitsland keren huiswaarts met... spelersbus van Cercle Brugge

We zien Bernard Himpe van reisorganisatie VOS Travel bij de bewuste bus. © MF

Van donderdag 18 tot zondag 21 augustus namen om en bij de 50 lezers van Krant van West-Vlaanderen deel aan een vierdaagse wandelvakantie in het Duitse Irrel, niet ver van de grens met Luxemburg. Om de streek - die ook wel eens Klein Zwitserland wordt genoemd - te bereiken, waren de lezers iets meer dan vier uur onderweg met een luxecar van Sima Tours uit Lichtervelde. De bus van de heenreis op donderdag verschilde evenwel met het vervoer zondagnamiddag. De lezers keerden namelijk huiswaarts met de officiële spelersbus van Cercle Brugge. Dat stond garant voor enige hilariteit toen de bus het Duitse dorpje binnenreed.

Ludieke reacties

Het originele busvervoer zorgde voor enkele ludieke reacties, gaande van "Als Club-supporter kan ik onmogelijk opstappen op die bus" tot "We gaan door in eerste klasse en keren terug in tweede". Een andere lezer wou de obligate groepsfoto - die komende vrijdag in Krant van West-Vlaanderen verschijnt bij een verslag van de uitstap - dan weer per se met de bus op de achtergrond.

De chauffeur van dienst liet weten dat de bewuste bus wel vaker uitrijdt voor groepsreizen en dito uitstappen als De Vereniging geen uitwedstrijden op het programma heeft. Vlak voor het vertrek aan het hotel in Irrel werd de officiële spelersbus dan ook meermaals op de gevoelige plaats vastgelegd.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!