December is lotjesmaand in Groot-Wevelgem

Gianni Declercq van Moorsele Onderneemt vertelt dat de eindejaarsactie opnieuw georganiseerd wordt door Moorsele Onderneemt en de Unizo-afdelingen van Wevelgem en Gullegem. (Foto a-RSW) © Staelens Rudy
Redactie KW

Van 1 december tot 31 december loopt in Wevelgem, Gullegem en Moorsele opnieuw een eindejaarsactie waarmee 5.000, 3.000 en 2.000 euro gewonnen kan worden. Daarnaast zijn er een aantal pakketjes ter waarde van 1.000 euro te winnen.

“In dat pakketje zit een aantal bonnen die enkel bij die handelaar ingeruild kunnen worden. De hoofdprijzen zijn cadeaubonnen waarmee je in alle deelnemende handelaars terecht kan.” Gianni Declercq van Moorsele Onderneemt vertelt dat de eindejaarsactie opnieuw georganiseerd wordt door Moorsele Onderneemt en de Unizo-afdelingen van Wevelgem en Gullegem. “We werken nu al een drietal jaren samen en we beseffen meer en meer dat we dat moten blijven doen”, meent hij. “Moorsele Onderneemt had al snel door dat een eindejaarsactie alleen maar met handelaars van Moorsele niet kon werken. Door met de drie deelgemeenten samen te werken, staan we sterker en kunnen we een mooiere prijzenpot aanbieden.”

Live trekking

Het eindejaarsactiecomité kiest er dit jaar opnieuw voor om met lotjes te werken. De deelnemende handelaars kiezen zelf hoe ze die uitdelen. Sommige geven een lot per bezoek aan de zaak, anderen werken met spaarkaarten waarbij twee of drie stempeltjes goed zijn voor een lotje, nog anderen koppelen er een bedrag aan vast. “We streven ernaar dat er lotjes uitgedeeld worden tot het einde van de actiemaand. De deelnemende handelaars kunnen tegen een vrij voordelige prijs extra lotjes kopen”, klinkt het.

De trekking van de winnende prijzen gebeurt ook dit jaar live: “De winnaar van de prijzen moet op de trekking aanwezig zijn of kan zich laten vertegenwoordigen door een familielid of vriend. We hebben dat vorig jaar voor het eerst op die manier gedaan. Dat was een vrij groot succes.” Gianni geeft mee dat de trekking dit jaar tijdens het ontmoetingsfeest in Gullegem zal gebeuren: “Vorig jaar deden we het in Moorsele en we hadden veel meer volk dan eerst gedacht. Het was heel erg gezellig vandaar dat we nog twee jaar voor die formule zullen kiezen zodat we alle drie de deelgemeenten gedaan hebben.” De trekking vindt plaats op het terrein naast de plek van de kerstboomverbranding.

(Lien)