Decanaten Diksmuide en Veurne-Westkust gaan fuseren

Redactie KW

De decanaten Diksmuide en Veurne-Westkust fuseren tot één decanaat Diksmuide-Veurne. Hiermee telt het bisdom Brugge nog 18 decanaten.

De vorige herschikking van decanaten dateert van mei 2001 toen het bisdom Brugge het aantal van 25 tot 19 verminderde. Bij die operatie fuseerden onder meer het decanaat Veurne en het decanaat Westkust tot het decanaat Veurne-Westkust. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst geleidelijk nog fusies van decanaten te realiseren. Wellicht telt het bisdom Brugge in 2020 nog een tiental decanaten. Een decanaat is een groepering van naburige parochies die op enkele vlakken samen de pastorale zorg behandelen.

Wilfried Jonckheere, deken van het decanaat Diksmuide, wordt benoemd tot deken van het nieuwe decanaat Diksmuide-Veurne. Hij blijft pastoor-moderator van de federatie Diksmuide-Ijzerkerken en streekvicaris. Jos Ostyn, leraar aan het college ‘Onbevlekte Ontvangenis’ Veurne, wordt ook benoemd tot pastoor in de federatie Veurne met ingang van 1 september. Roland Pollet, pastoor in de federatie Veurne, wordt benoemd tot moderator van de federatie Veurne.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier