‘De zeven werken van bisschop Lode’ in Kortrijk

De West-Vlaamse bisschop Mgr. Lode Aerts bezoekt in 2017 alle decanaten. © Benny Proot
Redactie KW

Toen hij begin december vorig jaar aangesteld werd als bisschop van Brugge, nam Mgr. Lode Aerts als Oost-Vlaming al snel het voornemen om in de loop van 2017 alle decanaten te bezoeken.

Hij zou daarvoor telkens een volle dag uittrekken en het was de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen kennis te maken die ter plaatse kerk vormen. Op dinsdag 24 oktober is Kortrijk aan de beurt. Bij het decanaat Kortrijk behoort sinds 1 januari 2016 ook het vroegere decanaat Harelbeke met Kuurne. Al om 7.30 uur komt de bisschop aan in het Emmaüshuis in Kuurne waar hij ook ontbijt. Daar krijgt hij toelichting bij de ‘Zeven werken van bisschop Lode’ die hij die dag moet vervullen/$.

Daarvoor trekt hij in de loop van de dag naar De Spie in Harelbeke, de kloosterkerk van het hospitaal en de cafetaria van het H. Hart in Kortrijk, De Kindervriend in Rollegem, de Sint-Vincentiusschool in Bissegem en het AZ Groeninge. De dag wordt besloten in ontmoetingscentrum Lange Munte in Kortrijk voor een evaluatie. En als de bisschop in zijn zeven opdrachten geslaagd is, mag hij met een diploma naar huis…

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier