De Zedelgemse sportraad wil een nieuwe sporthal in Aartrijke

De sportraad stelde de sportambitienota 20.20 voor. © Foto DL
Redactie KW

De sportraad van Zedelgem stelde de sportambitienota 20.20 voor. “We blijven ijveren voor een degelijk en goed onderbouwd sportbeleid met accent op kwaliteitsvolle en energiezuinige accommodaties”, zegt voorzitter Johan Van Riet.

De sportraad legde het gemeentebestuur enkele prioriteiten voor de komende jaren voor. “Bevragingsronden bij de verschillende sportclubs leverden een pak interessante informatie op. Zo brachten we de noden in kaart”, legt Johan Van Riet uit.

Verouderde sporthal

Volgens de sportraad zijn kwaliteitsvolle en energiezuinige sportaccommodaties een must. “De sportraad is al lang vragende partij om een nieuwe sporthal te bouwen in Aartrijke. Er staat een gloednieuw gemeenschapscentrum Jonkhove, maar de sportclubs blijven in de kou staan. Dat mag je letterlijk nemen. De sporthal is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen qua energieverbruik.”

“Sportcentrum Groene Meersen barst uit zijn voegen. Een duidelijke visie dringt zich op”

“Daarnaast dringt een renovatie van de indoorsportvloeren zich op. De sportvloer in Loppem mag dringend aangepakt worden. Een andere prioriteit is het energiezuinig verwarmen en gebruik maken van alternatieve energiebronnen.”

Kunstgrasterreinen

Volgens de sportraad heeft Zedelgem nood aan nieuwe sportaccommodaties. “Voetbalclubs hebben nood aan volwaardige oefenterreinen. De vier clubs groeien en kunstgrasterreinen en moderne kleedkamers zijn nodig. Tennisliefhebbers moeten in de winter al te vaak uitwijken naar omliggende gemeenten. Een overdekte tennisaccommodatie lijkt ons noodzakelijk. Ook andere verenigingen als Krachtbalclub Loppem, modelvliegclub Golden Wings, hondenclubs en schuttersgilden hebben problemen met hun accommodatie.”

Het ontwikkelen van recreatieve zones is eveneens prioritair. “We moeten er ons van bewust zijn dat sportcentrum Groene Meersen uit zijn voegen barst. Een duidelijke visie dringt zich op. De uitbouw van het domein Vloethemveld lijkt ons een opportuniteit.”

Volwaardige partner

Naschools gebruik van schoolsportaccommodaties en ondersteuning van sportverenigingen is noodzakelijk. “Een kwaliteitsvolle samenwerking met scholen biedt perspectieven. Ook de samenwerking met het POV verdient alle aandacht. Het complex kan een meerwaarde bieden voor de gemeente.”

“Het is ook belangrijk om de jeugdwerking van de verschillende sportclubs te ondersteunen. Als sportraad rekenen we er op dat het gemeentebestuur ons zal blijven erkennen als volwaardige partner in het Zedelgemse sportbeleid”, aldus voorzitter Johan Van Riet.

(DL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier