De Witte Ranke introniseerde drie nieuwe leden

Redactie KW

De Keurbroederschap De Witte Ranke, die zich inzet voor de hop, hop- en streekproducten en Poperinge in het algemeen, mocht drie nieuwe leden verwelkomen.

Tijdens een academische zitting in CC Ghybe gaf Werner Deraeve, lid van De Witte Ranke, een lezing over zijn job als scout van RSC Anderlecht. Op het einde van de zitting werden drie nieuwe leden geïntroniseerd. Martine D’hondt, dochter van een hopboer, is verpleegkundige, was jaren actief bij het ziekenvervoer en 112 en is sinds 2010 ook actief als ontwikkelingshelper in Afrika. Ze staat chirurgen bij tijdens (oog)operaties in ondermeer Burundi, Ethiopië, en Congo. Zij werd geïntroniseerd door meter Marleen Baelde.

Luc Page, geïntroniseerd door Bart Decuyper, is bedrijfsleider van het gelijknamige bedrijf in Poperinge, dat printplaten assembleert (150 werknemers). Tegelijk runt Luc een detailhandel in computers.

Yves Van Bruwaene, met peter Bernard Masselus, is vooral gekend als kinesist en door zijn grote engagement voor het Poperingse carnaval, de brandweer Poperinge, KFC Poperinge (waarvan hij enkele jaren voorzitter was) enz.

De Witte Ranke bestaat momenteel uit 55 leden. Baljuw Bart Wemaere, ondervoorzitter Ghislain Kuyle, griffier Bertrand Pouseele, penningmeester Geert Pyck, Sabien Lahaye-Battheu en Dina Vroman-Desmet maken deel uit van de raad van bestuur.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier