De Wieg in Roeselare geeft antwoorden in Week van de Kraamzorg

(Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Deze week vierde het Expertisecentrum Kraamzorg ‘De Wieg’, een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen, de week van de Kraamzorg. Els Soete die er consulente is, geeft tekst en uitleg.

Wat is het Expertisecentrum Kraamzorg De Wieg ?

Els Soete: “Dat is natuurlijk een mondvol (lacht). Het is vooral onze taak om toekomstige en jonge ouders te informeren over zwangerschap, geboorte en de kraamtijd. Het Expertisecentrum is een onderdeel van Familiezorg West-Vlaanderen maar onze deuren staan open voor iedereen. Het is vooral de bedoeling dat we een zeer laagdrempelig centrum zijn en dat we proberen een antwoord te geven op de meest diverse vragen.”

Welke vragen komen meest voor ?

“Vragen over borstvoeding, zonder twijfel. Wij zijn een borstvoedingsvriendelijke organisatie maar dwingen niet tot keuzes. Wij geven een correcte en volledige informatie maar iedere vrouw kiest waarbij zij zich meest comfortabel voelt.”

“Maar ook vragen over doorverwijzing komen vaak voor. Daarom proberen we een zeer goede sociale kaart in de buurt te ontwikkelen zoals gegevens van een zelfstandige vroedvrouw die iemand kan begeleiden bij de borstvoeding, een kinesiste die iemand kan helpen bij een specifiek probleem of een aanbod zwangerschapsyoga en zwangerschapszwemmen in Roeselare.”

(PS – foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier