De Warmste Ronde van West-Vlaanderen rijd je met de billekarre van ‘Oe ist?’

Jos Remaut

De Warmste Ronde van West-Vlaanderen omvat onder andere ritten met de ‘Oe ist?’-billekarre en optredens van West-Vlaamse artiesten in de ‘Oe ist?’-caravan.

De Provincie West-Vlaanderen organiseert deze acties in het kader van Music for Life, de jaarlijkse eindejaarsactie van Studio Brussel die goede doelen ondersteunt. Het West-Vlaamse provinciebestuur roept bedrijven, organisaties en verenigingen op om deel te nemen.

De opbrengst gaat naar de West-Vlaamse afdelingen van Tejo. Tejo biedt laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar: kortdurend, onmiddellijk, anoniem en gratis.

Bied nu !

De Provincie veilt diverse ritten van tien kilometer met de ‘Oe ist?’-trapauto of billekarre. Die ritten maken deel uit van de Warmste Ronde van West-Vlaanderen, die loopt van Brugge naar Oostende, via Ieper, Kortrijk, Torhout en Roeselare.

Anderzijds biedt de Provincie ze ook privéconcerten voor drie personen aan in de ‘Oe ist?’-caravan, onder andere van Brihang, de winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’ 2014, die eerder zijn medewerking aan de ‘Oe ist?’-campagne verleende. De komende dagen wordt dit programma verder aangevuld.

Dit alles vindt plaats van maandag 19 tot en vrijdag 23 december. Bieden kan op www.2dehands.be/winkel/oe_ist.

Met ‘Oe ist?’ wil de Provincie de West-Vlamingen aanzetten om op een betere manier te praten met en te luisteren naar elkaar. Voor de vele mensen die niet goed in hun vel zitten is praten immers de eerste grote stap. In juni 2014 ging de campagne van start. In 2015 en 2016 focust de Provincie op jongeren. Zo werd onder andere een zomertoer langs West-Vlaamse festivals en kustevenementen georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier