Peter Bossu
Peter Bossu
Milieuactivist uit Diksmuide
Opinie

25/05/17 om 21:20 - Bijgewerkt om 21:33

De tikkende tijdbom van Gravelines, sluiten die gevaarlijke reus op lemen voeten!

De Nederlandse regering dringt er bij België op aan om de kerncentrale van Tihange per direct te sluiten. We steunen deze eis voor de sluiting van Tihange en de andere Belgische kerncentrales, maar vragen met aandrang ook maatregelen van de Franse overheid van de 6 rectoren van het kernpark in het Noord-Franse Gravelines, nauwelijks 30 km van de Belgische grens. Greenpeace voerde een risicoanalyse uit op de 19 Franse kernparken en daar staat het park van Gravelines als het meest risicovolle. Meer dan tijd om het park definitief te sluiten en de tikkende bommen daar stil te leggen.

Gravelines, een nucleaire reus vlakbij België

De 6 reactoren van het "Centre nucléaire de production d'électricité de Gravelines" vormen niet alleen de grootste kerncentrale van Frankrijk, maar van gans Europa. In heel de wereld is er maar een kerncentrale die groter is dievan Kashiwazaki-Kariwa in Japan, met 7 kernreactoren die een gezamenlijk vermogen hebben van 7900 MW. Gravelines heeft, met 6 reactoren, een totaal vermogen van 5460 MW.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!