De sympathiekste postbode van het land woont in Ieper

Dit kaartje bezorgde Nico aan de familie Messine. (Foto EF)
Redactie KW

In de brievenbus van Judith Messine in Ieper stak plotseling een gepersonaliseerd wenskaartje van niemand minder dan… de postbode zelf.

Zonnebekenaar Nico Nollet (45) is een van de weinigen die na zestien jaar nog altijd een vaste ronde heeft. “Het zorgt ervoor dat ik met heel wat mensen door de jaren een goede band heb opgebouwd”, vertelt Nico. Zo ook met de familie Messine uit de Meenseweg in Ieper. “Weer of geen weer, Nico is steevast vrolijk en welgezind. Het is altijd een plezier om hem langs te zien komen”, zegt Rudy Messine. Dit jaar stond er bij het gezin een fles champagne klaar voor de postbode.

“De tijden zijn veranderd en de mensen zijn vaak gehaast, maar toch zijn er nog huizen waar altijd een warm kopje koffie voor me klaar staat”, gaat Nico verder. “Het is best een vermoeiende job, maar het sociale contact en de dankbaarheid van de mensen houden me op de fiets. In de eerste weken na de eindejaarsfeesten krijg ik nog vaak iets toegestopt. Een doos pralines of een enveloppe, wat we krijgen maakt niet uit, het is het gebaar dat telt.”

We zien Hedwige, Nico Nollet, Judith en Rudy Messine. (Foto EF)
We zien Hedwige, Nico Nollet, Judith en Rudy Messine. (Foto EF)

Die dankbaarheid weet Nico te waarderen. Hij maakt er elk jaar een erezaak van om, eens terug thuis, plaats te nemen achter zijn tekentafel en als bedankje een kaart te maken voor de gezinnen van zijn ronde. “De wenskaartjes die ik in de nieuwjaarsperiode maak, krijgen elk jaar een centraal figuurtje. Dit jaar heb ik mezelf al tientallen keren geportretteerd, telkens in een andere setting, maar altijd met een persoonlijke boodschap voor de geadresseerden,” besluit hij het hartverwarmend verhaal.

(CD – Foto’s EF)

Het volledige verhaal lees je vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier