De Stille Weldoeners uit Kortemark zamelen opnieuw speelgoed in

Redactie KW

Zaterdag kan men in Handzame opnieuw speelgoed en babyartikelen binnenbrengen voor kansarme gezinnen. Deze actie van De Stille Weldoeners vindt al voor de elfde keer plaats.

De Stille Weldoeners werden ruim elf jaar geleden opgericht en zamelen speelgoed in voor kansarme kinderen uit groot-Kortemark. Bedoeling is dat ze net voor Sinterklaasdag aan elk kind een gevulde doos speelgoed kunnen schenken. “Aanvankelijk stonden er 14 kinderen op onze lijst, ondertussen zijn dat er al ongeveer 50”, vertelt Patrick Six van De Stille Weldoeners.

“Positief is dat we elk jaar meer en meer speelgoed binnenkrijgen, dankzij folders die we verspreiden via brievenbussen en via de lagere scholen. Er gaat telkens veel werk aan vooraf, want elk stuk speelgoed wordt gecontroleerd en gesorteerd volgens leeftijd. Op die manier kunnen we voor Sinterklaas aan elk kind speelgoed schenken, aangepast aan zijn leeftijd.”

Loods gezocht

De Stille Weldoeners vinden met hun ingezamelde goederen onderdak in het oude schooltje in de Elflijnenlaan in Handzame. Een ruimte die ze delen met het Rode Kruis, Toneelkring Taterwater en het Centrum voor Heraldiek, en die stilaan veel te klein wordt. Daarom zijn ze op zoek naar een kleine loods. “Bij voorkeur gratis of voor een klein prijsje”, besluit Patrick Six.

Net en volledig speelgoed dat niet stuk is, en babyspulletjes (kledij, lakens, fietsjes, reisbedjes, parken) mogen zaterdag 22 oktober worden binnengebracht van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur in het oude schoolgebouw, Elflijnenstraat 1 in Handzame (ingang via de Schoolwegel).

(LTK – Foto Kurt)

Meer info bij Patrick Six, tel. 051 56 71 09.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier