De Rosten terug van weggeweest

Blijde intrede van Jan Pieter de Rosten van Kachtem. © Frank
Redactie KW

Na jarenlange afwezigheid deed reus Jan Pieter de Rosten terug zijn intrede in Kachtem. Dat gebeurde tijdens de Ommegangsfeesten.

Jaren aan een stuk stonden de vier stadsreuzen – naast De Rosten zijn er ook Tillo, Tijl en Nele – te verkommeren in de stadsmagazijnen. Bij de heropening van de centrale doortocht jaren geleden werd nog een poging ondernomen de reuzen naar buiten te krijgen. Eén exemplaar kwam toen echter ten val en sindsdien kwamen ze niet meer buiten.

Intussen werden de reuzen gerestaureerd. Belleman Guy Vandendriessche was hier samen met het stadsbestuur de drijvende kracht achter en leerlingen van de mode-afdeling van de school Prizma campus IdP ontwierpen een nieuwe outfit. Een werkgroep zorgt er nu voor dat de reuzen terug naar buiten kunnen. Een eerste aanzet was dus de blijde intrede van De Rosten.

Zowat heel Kachtem kwam op straat om een glimp van De Rosten op te vangen. Naast zijn doop aan de Sint-Jan de Doperkerk werd de reus ook nog verwacht aan ‘t Sok waar de overige plechtigheden plaatsvonden. De weg tussen de twee locaties werd in stoet met de fanfare voorop afgelegd.

(MI – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier