De Rollende Ronde rijdt parallel met Vlaanderens Mooiste

© ? JAN STRAGIER
Redactie KW

Voor de vierde keer werd in de Pompeschittersgemeente Dadizele de Rollende Ronde georganiseerd.

Daarbij reden twintig ploegen samengesteld uit vier rijders mee de finale van de Ronde van Vlaanderen op spinningfietsen. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel, deze keer was dat BuSO De Kouter uit Kortrijk.

Het zijn de wielertoeristenclub De Daiseltrappers en de toneel- en cultuurvereniging Volksvermaak die daarbij organisatorisch de handen in elkaar slaan. Zowel deelnemers als toeschouwers konden ondertussen op groot scherm de finale van Vlaanderens Mooiste op groot scherm volgen. De Rollende Ronde startte met de televisiereportage vanaf 13.30 uur tot het einde van de wielerklassieker. Er werden ook heel wat wielertruien geveild, onder meer een trui geschonken door Belgisch kampioen Jens Debusschere, André Greipel, Zico Waeytens en triatleet Frederik Vanlierde. Voor de kinderen was er heel wat animatie in en rond het parochiaal centrum Den Ommeganck.

Er namen vijftien heren- of gemengde ploegen deel en vijf damesviertallen, ze reden allemaal reden om het meest kilometers. De ploegleden konden elkaar constant afwisselen op de spinningfietsen.

Vanaf het begin van de reportage moesten de wielrenners tot de eindmeet in Oudenaarde nog 137 km fietsen. In De Rollende Ronde fietste het winnende team bij de mannen, Vereecke Bakery Products, 196 km. De ploeg bestond uit Frank en Nic Vereecke en Dieter en Matthijs Meuleyzer. Bij de dames won het team Visie met Anouchka Buysse, Natacha Deleu, Nancy Viaene en Justine Vergote met een totaal van 180 km.

(RB – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier