De Pottebreker: Steven Glorie uit de Vijf Gebodenstraat

Foto DBI
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingnaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. De fakkel is deze week voor Steven Glorie.

Steven Glorie (31) woont samen met Griet Duytschaever (31) op de Vijf Gebodenstraat. Samen hebben ze een zoon Zeus (15 maanden). Steven werkt als logistiek bediende bij De Nieuwe Gouden Spade in Ieper.

Wat zijn je hobby’s?

“Ik ben een grote muziekfanaat. Meer bepaald van punk, trash metal, metalcore,… Ik hou ook van drummen. Ik heb een eigen drumstel, maar die hobby staat voorlopig op een laag pitje. Mijn nieuwste hobby is LP’s verzamelen, vooral uit het rock- en metalgenre. Ik hoop ooit een zeer grote collectie te hebben, maar LP’s kosten veel geld.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, Vlamertinge is best gezellig. Vlamertinge leeft, en alles wat er nodig is om goed te leven, is aanwezig.”

Wat zou je veranderen in Vlamertinge?

“Het waterbeheer. We hebben hier al een overstroming meegemaakt. Als het nu veel regent, hou ik mijn hart vast. We hebben tijdens de verbouwingen wel ons huis een beetje aangepast, het staat nu 50 centimeter hoger dan voordien. Hopelijk komt het nooit meer binnen, dat wil ik niet meer meemaken.”

Hoe verloopt je winter?

“Goed. We doen rustig verder met de verbouwingen aan het huis. Ik heb mijn zus teruggezien na een lange tijd, dus dat was wel leuk.”

Wat zijn je plannen voor 2018?

“Verder werken aan ons huis. Graag zou ik ook weer eens op reis gaan, dat is al enkele jaren geleden. Ik hoop ook weer wat meer optredens en festivals te kunnen doen.”

“Ik zou graag een platenlabel uit de grond stampen”

“Het ziet er alvast een goed muziekjaar uit. Ook ga ik mijn vrouw ten volle steunen in haar nieuwe uitdaging.”

Wat zou je doen als je de Lotto wint?

“Goeie vraag. Het huis alleszinds volledig afwerken. Zorgen dat we comfortabel kunnen leven, maar toch nog altijd bescheiden. Ik zou geen al te zotte uitgaven doen. Wel zou ik een mooie reis maken, Amerika lijkt me wel iets.”

Heb je een droom?

“Ik zou graag een platenlabel uit de grond stampen. Er loopt enorm veel muzikaal talent rond in de streek. Ik zou die bands dan wat kunnen helpen om bekender te geraken. Hopelijk lukt me dat ooit.”

Wie is de volgende?

“Nathalie Gesquiere.” (DBI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier