De Pottebreker: Nathalie Gesquiére uit de Bellestraat

Nathalie Gesquiére. (Foto DBI)
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingnaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Nathalie Gesquiére aan het woord.

Nathalie Gesquiére (46) is gehuwd met Kris Vandeputte (51). Ze hebben vier kinderen: Andrew (29), Gregory (27), Jonathan (24) en Stijn (21). Nathalie is onthaalmoeder, aangesloten bij Felies. Ze leert mensen opnieuw koken via workshops onder de naam Umani. Nathalie is woonachtig in de Bellestraat.

Wat zijn je hobby’s?

“Koken is een grote passie. Ook ga ik zeer graag gastronomisch gaan eten. In De Wulf, Boury… zijn al de revue gepasseerd.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, ik woon hier wel graag. Ik ben een Poperingnaar, en mijn man van Beerst. Ieper was niet echt een optie. Vlamertinge is ook zeer goed voor de lokale handelaar. We worden hier echt goed bediend. De handelaars doen hun vak echt met passie. De sfeer in de buurt is ook zeer goed.”

Wat zou je willen veranderen in Vlamertinge?

“Niet zoveel eigenlijk. Een buurthuis mis ik wel. De scholen zijn zeer goed, maar een buurthuis waar mensen kunnen samenkomen en elkaar helpen met de kinderen, of waar ze kunnen spelen terwijl de ouders keuvelen, dat zou er wel nog bij mogen komen.”

Wat zou je doen moest je de Lotto winnen?

“Ik speel eigenlijk niet met de Lotto. Ik heb er een beetje schrik voor, ik denk dat het mijn leven helemaal overhoop zou gooien. Maar moest ik meedoen en de pot winnen, dan zou het mijn leven wel veel vergemakkelijken. Ik zou wel beter leven, denk ik. Ik zou meer iets doen omdat het kan, niet omdat het moet.”

Hoe was je winter tot nu?

“Eerder aan de rustige kant. Een paar feestjes gegeven. We zijn nogal straf in feestjes bouwen. Maar anders niets speciaals gedaan.”

Heb je een droom?

“Ik zou zeer graag een eigen restaurantje, brasserie of tearoom hebben. Ik zou er gezond koken, meer op grootmoeders wijze, maar dan aangepast aan de moderne tijd.”

Wie is de volgende?

Stefanie Questroy. (DBI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier