De politie, niet altijd uw vriend, maar toch...

21/07/17 om 12:45 - Bijgewerkt om 14:15

Deze week kreeg de politie van Bredene/De Haan op een avond rond 20:30 uur een oproep van iemand die een verloren gelopen kindje had gevonden op het strand in De Haan.

De politie, niet altijd uw vriend, maar toch...

Een interventieploeg begaf zich ter plaatse en stelde, met behulp van de mensen die het kind gevonden hadden, vast dat het om een jongetje van ongeveer zes jaar ging, dat enkel maar Duits begreep en praatte en op zoek was naar zijn grootouders. Het jonge kind kon enkel maar zijn voornaam meedelen en kon ook niet vertellen waar hij zijn grootouders voor het laatst gezien had.

Op de schouders

De politiemensen beslisten om met het kind te gaan zoeken naar zijn grootouders door de Zeedijk af te wandelen in de hoop zo die mensen aan te treffen. Het jongetje was echter zodanig overstuur dat de politiemannen, beiden jonge vaders, hem permanent moesten kalmeren en troosten. Zo gebeurde het dat een van de politiemannen het jongetje op de schouders nam tijdens de zoektocht. Op die manier zou hij trouwens ook beter zichtbaar zijn voor zijn grootouders. Men ziet immers niet elke dag een kind op de schouders van een geüniformeerde politieman zitten. De andere politieman vond het zo'n vertederend beeld dat hij er een foto van nam.

Rond 21 uur kwam dan de verlossende melding dat de grootouders aan het politiecommissariaat De Haan stonden. Dit is niet zo ver van de Zeedijk en de politiemannen liepen snel met de jongen naar daar, waar een emotioneel weerzien met zijn grootouders volgde. De grootouders, een Duits koppel dat hier op verlof was, waren hun kleinzoon uit het oog verloren toen die aan het spelen was op de speelboot op het strand en waren enorm opgelucht toen ze met hun oogappel herenigd werden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!