De Pixelfabriek veilde kunstwerken

Redactie KW

Zondagavond sloot De Pixelfabriek de deuren van de tentoonstelling met een veiling van de foto’s die door amateurfotografen tentoongesteld werden.

De tentoonstelling lokte meer 10.000 toeschouwers. Een 60-tal amateurfotografen uit de regio kregen hiermee een uitstekend platform om hun werk te tonen. Ook de workshops, lezingen en filmmarathon kenden heel wat belangstelling.

De fotografen kregen de eerste kans om hun werk zelf aan te kopen tegen de kostprijs van de print plus het kader. Op alle andere werken kon er via een eenvoudig systeem een bod uitgebracht worden tussen 14 en 17 uur. Bovenop selecteerde curator Danny Veys 12 werken uit de tentoonstelling die in een afzonderlijke veiling onder de hamer gingen. De veilingmeesters van dienst waren schepenen Ann Vandersteene, Koen Byttebier en Wout Maddens onder leiding van Danny Veys en het alziend oog van veilingmeester Franky Devos, directeur van Kunstencentrum Buda. Het iconisch beeld van een autocrash in de jaren 80 van William Moulin, dat gebruikt werd als campagnebeeld, werd verkocht voor 125 euro en haalde meteen het hoogste bod. Nuit Blanche van Mathieu Beyens, die de Nikon Award kreeg, haalde 120 euro. (PVH/foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier