De Panne bezorgd om nieuw Frans windmolenpark op zee

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Panne is ongerust over de mogelijke komst van een windmolenpark op de Noordzee ter hoogte van het Franse Duinkerke.

Dat zegt burgemeester Ann Vanheste woensdag, daags na een infovergadering in Duinkerke. De kans bestaat dat er een nieuw windmolenpark wordt gerealiseerd op de Noordzee, ter hoogte van Duinkerke, dus vlak bij de Belgische grens. Frans minister van Energie Ségolène Royal heeft een gebied aangewezen met van 180 vierkante meter, tussen Gravelines en de Belgische grens.

Opvallend is dat die zone op amper vijf kilometer van de kust ligt, waardoor het windmolenpark van daar goed te zien zou zijn. Er bestaat nogal wat ongerustheid, zowel bij de haven van Duinkerke als bij de lokale vissers en kustbewoners. Maar ook in De Panne is er ongerustheid.

“Veel te dicht”

“We zijn nog niet op de hoogte gesteld van de plannen. We zijn daar dan ook bijzonder ontgoocheld over”, zegt burgemeester Vanheste. “We gaan zeker contact opnemen met onze collega’s in Bray-Dunes en Duinkerke om uitleg te vragen. We zijn absoluut niet tegen windmolenparken, maar wel tegen een park op vijf kilometer van de kust. Dat is veel te dicht en verbreekt de horizon.”

Ter vergelijking, het Belgische windmolenpark Norther staat op ruim 20 kilometer van de kust, de andere parken liggen nog verder.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier