De Orde van het Vlastreffen wordt uitgebreid

Redactie KW

Op dinsdagavond 17 november werden verschillende linten uitgereikt aan personen die vanaf nu tot de Orde van het Vlastreffen behoren.

André Vandenbroucke, stichter van het Vlastreffen reikte samen met voorzitter Bart Denauw en burgemeester Vincent Van Quickenborne de linten van de Orde van het Vlastreffen uit in de inkomhal van het Kortrijkse stadhuis.

Bert Herrewyn (schepen in Kortrijk), Franky Devos (directeur kunstencentrum Buda), Stefaan Devleeschouwer (waarnemend burgemeester van Brakel), Kurt Windels (burgemeester van Ingelmunster), Phaedra Hoste (Tineke van Heule 2015), Steven Parmentier (voorzitter Tinekesfeesten), Emmelie Dupont (voorzitter Tinekesfeesten) en Patrick Dubois (voorzitter fotoclub Groeninghe) kregen allemaal het lint van de Orde van het Vlastreffen opgelegd. Gouverneur Carl Decaluwe, schepen Philippe De Coene, schepen Axel Weydts en Lies Buyse (Texture) krijgen ook nog een lint, maar konden niet aanwezig zijn.

Er werd ook een banner van het Vlastreffen onthuld door An Vandersteene, schepen van cultuur. “Daarop zijn de Golden River, het vlas, de noeste arbeid van onze voorouders, de Broeltorens als poort van de Leie en de moto, het sierbeeld in de straat uitgedrukt”, aldus André Vandenbroucke. De banner wordt geschonken aan Kortrijk. De burgemeester beloofde dat die ergens in het stadhuis een plaatsje zal krijgen.

André werd vanwege het bestuur van het Vlastreffen ook bedankt met een geschenk waar hij zelf afgebeeld wordt bij een moto.

(EDB – Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier