De Millenniumboys: “Niet te vergelijken met echte wielertoeristenclubs”

De Millenniumboys klaar voor hun eerste rit van het seizoen. © IVD
Redactie KW

Wat zes jaar geleden begon als een zondags tripje met vier vrienden groeide langzaam uit tot een groep van een 20-tal recreatieve fietsers. De Millenniumboys waren geboren.

“Vroeger fietsten de meeste van ons bij Vijve Sportief. Na de fusie tussen de Clubvrienden en de Vijfse Trappers was er bij Vijve Sportief een A- en een B-groep, waarbij deze laatste tegen een lager tempo fietste”, verduidelijkt Martin Monteyne.

“Zes jaar geleden werd er echter geen programma meer samengesteld voor die B-groep en dat betekende voor ons het einde bij Vijve Sportief. Omdat ik mijn fietstochtje op zondagmorgen moeilijk kon missen, fietste ik regelmatig samen met Jan Bruyneel, John Vanhoutte en Stefaan Vandorpe. Blijkbaar werkte ons voorbeeld aanstekelijk, want langzaam groeide ons groepje aan. Ondertussen trekken wij er de zondagmorgen meestal met 15 tot 20 op uit. Met zo’n groep vertrek je natuurlijk niet onvoorbereid en tot twee jaar geleden werden de ritten uitgetekend door Jules Devaere. Die taak werd ondertussen overgenomen door John Vanhoutte en Stefaan Vandorpe, maar ook op voorstellen van de andere leden gaan wij graag in.”

“Toch kan je ons niet vergelijken met die echte wielertoeristenclubs. Zo hebben we geen gesponsorde uitrusting, vragen we geen lidgeld en om het competitieve te bannen, vieren we op het einde van het seizoen ook geen clubkampioen.”

Pure ontspanning

“Bij de meeste clubs gaat de titel naar de renner die de meeste ritten meereed. Voor sommige wordt het behalen van die clubtitel daardoor een soort dwang en dat willen wij vermijden. Zo weten wij bijvoorbeeld nooit met hoeveel we de rit op zondagmorgen zullen aanvatten, want het blijft voor iedereen pure ontspanning. Wel proberen we elk seizoen een tweedaagse te organiseren, hebben we een clubdag met barbecue en uiteraard ontbreken ook een receptie en een eindejaarsfeestje niet.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier