De Libel in Kortrijk krijgt te vaak ongewenste bezoekers over de vloer

Te veel mensen zoeken seks in de bosjes rond de Libel. Daar wil Kortrijk nu paal en perk aan stellen. © Beeldbank Kortrijk
Redactie KW

Het Stadsgroen Marionetten is voor veel Kortrijkzanen dezer dagen de ideale plek om te genieten van groen en zon. Toch is niet alles er peis en vree: buurtbewoners voelen zich niet veilig. Te veel mensen komen er langs om losse seksuele contacten te zoeken. De stad onderneemt nu actie.

Stadsgroen Marionetten verbindt het Preshoekbos met het Kennedybos. De Libel is toegankelijk vanaf de Shell-parking langs de E17. De bosjes in dichte omgeving van de parking blijkbaar een aantrekkingspool voor personen die losse seksuele contacten zoeken op het publiek domein. En die bezoekers laten de omgeving niet altijd even netjes achter. De buurtbewoners geven ondertussen ook aan dat ze zich niet langer veilig voelen en de plek liever vermijden.

Volgens de stad is het echter heel moeilijk om feiten vast te stellen. De politie moet de overtreders op heterdaad betrappen, maar dat is uiteraard niet eenvoudig. Daarom ondernemen stad en politie nu actie. Zo mag de politie vanaf nu iedere bezoeker van het domein fouilleren en om zijn of haar identiteitskaart vragen. Alle spullen die wijzen op seksuele handelingen worden bovendien in beslag genomen. Daarnaast worden nieuwe bordjes aangebracht die stellen dat het verboden is om de wandelpaden te verlaten. Wie dat toch doet, riskeert een boete. Mensen die zich in de bosjes bevinden, overtreden eveneens het reglement.

De acties starten begin mei. De stad plaatst bordjes met informatie over deze reglementering. Daarna voert de politie de controles op en zullen GAS-vaststellingen uitgeschreven worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier