De Lange Munte lokt bondscoach, bokskampioene en wereldkampioen veldrijden naar Kortrijk

Tien topsporters op één avond programmeren: Gerrit Laverge is erin geslaagd. © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 12 april organiseert het Beheerscomité OC Lange Munte een groot sportevenent. Gerrit Laverge slaagde er in tien (Vlaamse) topsporters uit vijf disciplines samen te krijgen op één avond. Moderator is Sporza-journalist Sammy Neyrinck.

Gerrit Laverge werkte maandenlang in alle stilte aan ‘zijn’ project: een avond live-interviews met bekende sportfiguren, dit afgewisseld met beeldfragmenten. “Het is opvallend hoeveel topsporters Vlaanderen en België rijk is in een zeer groot aantal disciplines, ook in minder bekende sporten”, vertelt de voormalig sportfunctionaris.

Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels, was de eerste man die hij kon strikken. “Hij kon enkel op 12 april. Ik heb dus die datum moeten aanhouden. Geen sinecure om nog 9 andere sporters op die dag samen te krijgen”, lacht Gerrit. “Ik moest ook rekening houden met competities, wedstrijden, stages, rustperiodes, management, enzovoort. Het is gelukt, ik ben een gelukkig man.”

Roberto Martinez (rechts) was de eerste naam die Gerrit definitief kon strikken voor zijn project.
Roberto Martinez (rechts) was de eerste naam die Gerrit definitief kon strikken voor zijn project.© BELGA

“Sammy Neyrinck geloofde onmiddellijk in het project” – Gerrit Laverge

De sporters zijn verder Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, bokser Delfine Persoon, zevenvoudig wereldkampioene bij de lichtgewichten, en bokscoach Filiep Tampere. Verder tekenen ook 5 renners present: veldrijder Eli Iserbyt als wereldkampioen bij de beloften, Emiel en Edward Planckaert, eliterenners bij Sport Vlaanderen-Baloise, en Yves Lampaert en Tim Declercq, eliterenners bij Quick Step Floors. Last but not least is ook Arthur de Sloover van de partij, de Kortrijkse hockeyspeler bij de nationale ploeg Red Lions. “Dat is iemand die van zich nog zal laten spreken.”

Moderator van de avond wordt sportjournalist Sammy Neyrinck (Sporza). “Hij was de allereerste met wie ik over het project praatte. Sammy geloofde er onmiddellijk in.” Het evenement heeft plaats in OC Lange Munte op 12 april om 19.30 uur. Kaarten kosten 12 euro, te verkrijgen bij gerrit.laverge@telenet.be, bij UiT in Kortrijk en aan de balie van het OC zelf.

(Peter Van Herzeele/Tom Vanderghinste)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier