De Kier vzw ontvangt Sinterklaas met zijn hulppieten in Kortrijk

Kortrijk Gordelt: Dirk Coopman, Inès Vandewoestijne, Jan Declercq, Birgit Dewulf, Trui Steenhoudt, Zwarte piet, Sinterklaas en Kiwanis Kortrijk Ring: Patrick Verhulle en Laurent Debie. © TV
Redactie KW

De Kier vzw zette zondag de deuren open voor Sinterklaas en zijn hulppieten. De vereniging mocht maar liefst 150 kinderen verwelkomen en dat aantal lag hoog boven de verwachtingen.

De vereniging zet zich in voor mensen in nood die vaak door de mazen van het sociaal netwerk vallen. Specifiek behoren tot de doelgroep noodlijdende Belgen (Vlamingen) en allochtonen die intussen Belg geworden zijn of mensen die in armoede leven. Net door dat stijgende aantal mensen stijgt de groep aanwezigen elk jaar gestaag.

Op de foto herkennen we leden van Kortrijk Gordelt en Kiwanis Kortrijk Ring, die voor de gelegenheid het budget hebben samengebracht en ervoor gekozen hebben om iets tastbaars te geven aan de kinderen in plaats van een cheque. Zo werd het budget geïnvesteerd in speelgoed, klaaskoeken en heerlijk snoepgoed voor de brave kinderen.

Kortrijk Gordelt elk jaar voor een goed doel

“We wensen ieder jaar een goed doel te steunen met Kortrijk Gordelt. Zo willen we niet alleen het initiatief gebruiken om fietsliefhebbers door Kortrijk te loodsen, maar kunnen we er achteraf ook nog een leuk project aan koppelen. We weten bijna welk goed doel we in 2018 gaan uitkiezen, maar dat houden we nog even geheim”, aldus een tevreden Trui Steenhoudt van vzw Kortrijk Gordelt.

Kiwanis Kortrijk Ring ondersteunt waar mogelijk

De organisatie, die ondertussen meer dan 20 enthousiaste leden telt, steekt de handen uit de mouwen om kinderen meer geluk te laten ervaren en daar was dit project een mooi voorbeeld van. We zagen alleen maar lachende en blije gezichten toen ze de geschenken in handen mochten nemen.

Een greep uit het aanbod speelgoed dat aangekocht werd voor de ingeschreven kinderen van het sinterklaasfeest.
Een greep uit het aanbod speelgoed dat aangekocht werd voor de ingeschreven kinderen van het sinterklaasfeest.© TV

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier