De Jabbeekse broertjes Victor en Emiel zijn straks overal in Moskou te zien

Mama Jaklin, papa Free, Victor en Emiel werden in een Russisch winkelcentrum aangesproken door een reclamebureau. De kinderen kregen de kans om deel te nemen aan fotoshoot ter promotie van de merken Nike en Jordan. © Davy Coghe
Redactie KW

Victor en Emiel Van Hulle uit de Koornblomme werden er tijdens een Moskoutrip immers uitgepikt om een fotoshoot te doen voor kledij van Nike en Jordan.

Bovenal zijn Victor (6) en Emiel (9) sportieve, vrolijke en dynamische kinderen, maar als koppel broers springen ze er inderdaad wel uit. Papa Free Van Hulle (32) en de Russische met Afrikaanse roots Jaklin Fokina brachten immers twee ‘verschillende’ zonen ter wereld. Emiel is een blank type en draagt een prachtige rode krullende haardos. De jongste zoon Victor heeft vooral de Afrikaanse roots van zijn mama in zich. “Waarschijnlijk zijn onze kinderen daarom uitgepikt door de mensen van het reclamebureau”, denken Free en Jaklin. “Je vindt immers niet meteen zo’n unieke combinatie van broers.”

“Je vindt niet meteen zo’n combinatie van broers”

Free Van Hulle groeide op in Assebroek en werkt momenteel als accountmanager. Heel Jabbeke kent Jaklin Fokina wel van schoonheidsinstituut Beauty Central in de Dorpsstraat. Jaklin groeide op in Oezbekistan en Rusland maar verhuisde op haar 17de mee met haar ouders naar België. “Het werk van mijn stiefvader in de metaalsector noopte ons om toen te verhuizen”, zegt ze.

Victor en Emiel poseerden naast elkaar met kleren van Nike en Jordan.
Victor en Emiel poseerden naast elkaar met kleren van Nike en Jordan.© GF

“Wat later zijn mijn ouders, mijn broer en ik naar België komen wonen, altijd in de Brugse regio. Ik liep dus ook school in Brugge. Mijn broer Alexander woont nu wel in Brussel. Free en ik hebben elkaar ontmoet in het uitgaansleven, in het toenmalige café Relax in de Sint-Jacobsstraat. Ja, het was meteen liefde op het eerste gezicht. In 2010 zijn we naar de Jabbeekse wijk Koornblomme komen wonen, in het begin van de wijk waren er nog een aantal stukken betaalbare bouwgrond te koop.”

Voetballers in wording

De looks van Victor en Emiel zijn inmiddels duidelijk maar het zijn ook voetballers in wording. Victor speelt een jaartje hoger dan zijn leeftijd bij de U7 van Cercle Brugge. Emiel begon op de voetbalschool van Club Brugge, maar na een jaartje maakte ook hij de overstap naar Cercle.

“Als we mogen kiezen, worden we later toch maar voetballer”

“Deze zomer trokken we met het gezin naar Rusland om er vooral Moskou en familie en vrienden van Jaklin te bezoeken”, zegt Free. “Plots werden we aangesproken in een winkelcentrum met de vraag of onze kinderen wilden meedoen aan een fotoshoot ter promotie van streetwear van Nike en Jordan. Het was de verantwoordelijke van beide kledijmerken zelf die ons had gespot. En blijkbaar waren ze op zoek naar twee kinderen die er wat uitsprongen en een internationale look hadden. We moesten uiteraard meteen beslissen want we waren er nog maar vijf dagen. Maar omdat het reclamebureau onze beide kinderen samen wou hebben als beeld van de campagne, was onze beslissing vlug genomen.”

De fotoshoot zelf vond plaats in een van de gigantische winkelcentra van de Russische hoofdstad. Beide jongens moesten elk vijf keer van kledij verwisselen en het gebeuren nam flink wat uren in beslag. “Toch was het leuk om te doen. Het verveelde niet hoor“, zeggen Victor en Emiel in koor. “Maar als we mogen kiezen, worden we later toch maar voetballer. Of misschien wel beide…”

Als het van Victor en Emiel afhangt, mogen er nog fotoshoots volgen. Al willen de fotogenieke broertjes nog het allerliefst naam maken in de voetbalwereld.
Als het van Victor en Emiel afhangt, mogen er nog fotoshoots volgen. Al willen de fotogenieke broertjes nog het allerliefst naam maken in de voetbalwereld.© Davy Coghe

“De kinderen staken in het nieuw na de reis”

“Rijk gaan ze er niet van worden maar ze hebben de foto’s en ervaring als levenslang souvenir. “En ze kregen elk 300 euro om er kledij van beide merken uit te kiezen”, lacht de mama. “Ze staken na de reis dus echt wel in het nieuw.” En beroemd gaan ze er ook niet meteen van worden, want waar en wanneer precies de beelden in de promotiecampagne worden gebruikt, weet het koppel nog niet.

“We wachten nog altijd met spanning af of iemand van Jaklins familie of vriendenkring een affiche ziet hangen”

“En de beelden zullen ook enkel in Moskou te zien zijn. We wachten nog altijd met spanning af of iemand van Jaklins familie of vriendenkring een affiche ziet hangen. We zijn natuurlijk enorm benieuwd naar de eindresultaten.”

Band krijgen met Russische cultuur

Straks gaat het gezin terug naar Rusland, wie weet om zichzelf tegen te komen. “Bovenal is het belangrijk dat de kinderen ook een band krijgen met Rusland en de cultuur. Het zou leuk zijn mochten de kinderen Russisch spreken en begrijpen zonder de hulp van mama. Hun grootouders wonen in Brugge en spreken wel wat Nederlands maar het beheersen van die taal zou hen dichter bij hun grootouders brengen. Nu, de reis zal alvast niet tijdens het WK voetbal doorgaan. Dan hebben de kinderen toetsen en dan zie je het echte Rusland ook niet. Alles zal dan in het teken van koning voetbal staan. Maar Rusland is een prachtig land om te bezoeken en steden als Moskou en Sint-Petersburg zijn pareltjes.” (PA)