De Hillefisters organiseren voor het eerst een rockfestival

Op de foto zien we het team rond De Hillefisters dat volop de komende Hillefeesten aan het voorbereiden is. © Nele
Redactie KW

De Hillefisters zijn volop hun feestweekend aan het voorbereiden. Er staat al zeker een rockfestival op het programma en dit op zaterdag 16 juni.

Hillrock brengt vier verschillende rock-bands naar de Hille. Het zijn De Hillefisters die naar voor komen met een rockfestival waarbij er muziekgroepen uit eigen streek optreden. ” Ikzelf ben een echte muziekliefhebber en help dolgraag de zomerfeesten op De Hille organiseren,” vertelt bakker Danny Steenhuyse. ” Het dorpsfeest bestaat telkens uit drie dagen feesten en dit tijdens het weekend van 15 juni. Wat we de vrijdag en de zondag zullen brengen kan ik nu nog niet meedelen. Samen met De Hillefisters zijn we volop bezig om het programma goed en gevarieerd in elkaar te steken. Het rockfestival ‘Hillrock’ staat volledig op punt. Het is voor het eerst dat er een dergelijk rockfestival plaats vindt. We kozen voor vier groepen en dit doelbewust met muzikanten uit West-Vlaanderen. Op zaterdag 16 juni vindt Hillrock plaats en dit in de feesttent aan de kerk op de Hille”.

Channel Zero

Lost Baron zorgt voor de opening omstreeks 18.30 uur. Dit is een rockband uit Koolskamp. Daarop volgt een echte publiekstrekker met Rock Stovrie, een rock-coverbandje van Meulebeke. Om 21.30 uur is het de beurt aan Guilty as charged. Een heavy metalband uit Oostkamp. De hoofdact van de avond met Channel Zero treed op omstreeks 23 uur. Eind vorig jaar heeft de band nog zeven concertzalen uitverkocht in België en op zaterdag 16 juni zijn ze te bewonderen op de Hille in Zwevezele. Tickets in voorverkoop kosten 30 euro en aan de deur betaalt men 35 euro. Tickets zijn te verkrijgen via www.ticketmaster.be of via www.dehillefisters.be. Afhalen bij brood en banket Danny kan ook (Hille 109) of café Estaminet De Flasse ( Hille 8).

(NS)