De driedaagse van Velofollies gestart in Kortrijk

JVGK
Redactie KW

Velofollies, het internationaal fietsevenement voor de echte wielerfanaat, is vrijdag gestart. Deze driedaagse is een totaalbeurs rond en over de huidige fietsmarkt.

Velofollies is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. Je kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Je vindt er alletypes en alle merken, met naast race- en MTB-ooktrekkingfietsen, hybridefietsen en retrobikes. Dit aanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips. “Je hebt hier alles binnen een beurs. Dat is uniek. Zo moet je niet naar verschillende winkels om je materiaal te vinden. Ik heb een koersfiets, maar ben op zoek naar een nieuwe mountainbike”, zegt Sven als fervent mountainbiker. Mathieu fietst ook en Eric is een mountainbiker. “Nu iets minder, ik loop nu meer en meer”, vertelt hij.

JVGK
JVGK

Bovenop deze nieuwste trends en collecties wordt de beurs doorspekt met boeiende randactiviteiten zoals praatcafés met (ex-)wielrenners, ploegvoorstellingen en signeersessies. Bij de praatcafés vallen enkele bekende namen te noteren. Zo is Paolo Bettini vrijdag aanwezig om 18 uur voor een meet & greet. Zaterdag praat Gary Fisher over zijn uitvinding, de MTB, en komt Joris Verreydt spreken over een goed fietspositie.

Opvallend gezelschap was er vrijdag aan de stand van de provincie over Veilig Fietsen, dit in samenwerking met de politie. Je herkent onder andere provincieafgevaardigde Carl Vereecke, Jean-Louis Dalle, de korpschef van Harelbeke en waarnemend korpschef Filip Devriendt van Kortrijk.

JVGK
JVGK

De beurs is vrijdag 19 januari open tot 21 uur. Op 20 en 21 januari van 10 tot 18 uur. Tickets kosten aan de deur 15 euro. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier