De Coorenaar nieuwe locatie voor Bal van Hemelvaart

Het schoolbal van het Hemelvaartinstituut gaat nu in Desselgem door. V.l.n.r. Margot Vandenbroucke, Astrid Durieux, Lisa Minjauw, Hilde Lavaert en Améline Verhelst van het balcomité. © PNW
Redactie KW

De zeventiende editie van het schoolbal van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut uit Waregem verhuisde na ettelijke edities in Expo Waregem naar het kleinere ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem. “Die zaal is inderdaad goedkoper,” zegt Hilde Lavaert, organisator van het bal, “maar we wilden vooral een totaal andere ervaring creëren.”

Tot vorig jaar ging het schoolbal door in de Expo van Waregem, maar dit jaar besloot het balcomité om te verhuizen naar het ontmoetingscentrum in de deelgemeente Desselgem. Het schoolbal ging dit jaar door op vrijdag 4 mei, met als thema Moulin Rouge. “We kiezen de laatste jaren altijd een iconische film en halen daaruit een thema voor ons bal, zo hadden we ook al eerder James Bond en Breakfast at Tiffany’s”, vertelt Hilde Lavaert.

“Een nieuwe zaal leek ons een goed idee, omdat we dan eens iets compleet anders konden doen. Het OC biedt trouwens meer mogelijkheden dan de Expo”, zegt Eline Vermeire, voorzitster van de leerlingenraad. “We kunnen ook niet ontkennen dat de financiële kant van de zaak begon mee te spelen: voor de Expo betaalden we ongeveer 5.000 euro voor huur en schoonmaak, wat een veelvoud is van de prijs van De Coorenaar”, vult Hilde aan.

Schaalverkleining

Het balcomité verkocht dit jaar iets meer dan 1.000 toegangskaarten, wat een stukje minder is dan de 1.500 aanwezigen op de edities van voorbije jaren in de Expo. “Die schaalverkleining was ook echt nodig voor onze medewerkers, want je mag niet vergeten dat ons bal volledig draait op vrijwilligers”, stelt Hilde Lavaert, die in het dagelijkse leven leerlingenbegeleidster is op Hemelvaart. “Het is weer doenbaar voor onze leerlingenraad om het bal te organiseren. We willen volgend jaar terugkeren naar de ontmoetingscentrum De Coorenaar.” (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier