De Bossneppe in Lichtervelde serveert zwarte Trump-ijsjes

Kurt Dely van De Bossneppe verkoopt sinds kort ook zwart ijs. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Sinds kort kan je in Zuivelhoeve De Bossneppe in Lichtervelde terecht voor zwart ijs. “De meeste mensen zijn wat terughoudend, maar eenmaal ze geproefd hebben vragen ze meestal wel een bolletje”, lacht Kurt Dely. Het zwarte ijs werd vernoemd naar de Amerikaanse president en smaakt naar amandel.

Sinds kort heeft De Bossneppe een nieuwe ijssmaak in het assortiment: zwart ijs, gedoopt tot Trump-ijs. “Ik had dat eens zien passeren op het internet, dat zwart ijs een hype was in de Verenigde Staten”, vertelt Kurt Dely. “Ik wilde dat ook proberen, ondanks wat tegenkanting. Het is altijd leuk om iets nieuws uit te proberen, zeker als het uiteindelijk ook lukt.”

Zwart dankzij houtskool

“De zwarte kleur bekomen we uiteraard niet met roet uit de barbecue”, lacht Kurt. “We gebruiken daarvoor houtskool, van bij de apotheker. Ik gaf het ijs de smaak van amandel. En waarom de naam Trump? Omdat Donald Trump ons land bezocht net toen ik aan het experimenteren was met het zwarte ijs.”

Ondanks de niet-alledaagse kleur valt het zwarte ijs in de smaak bij de bezoekers van De Bossneppe. “Al willen de mensen het wel altijd eerst eens proeven”, vertelt Kurt Dely. “Ze weten immers niet waar ze aan toe zijn. Rood of groen ijs kunnen ze associëren met een bepaalde smaak, voor zwart ijs ligt dat anders. Maar eenmaal ze van het ijs geproefd hebben, vragende meesten toch een bolletje.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier