De Bosrank bestaat vier jaar

Vooraan zien we v.l.n.r. Rosita Baert en Johan Beeckaert, achteraan Ester Dewilde en Marc Bonduel. (Foto ACK) © Annie Callewaert
Redactie KW

Bij armoede wordt nog al te vaak gedacht aan de Derde Wereld en toch leven ook in België mensen in armoede. Vier jaar geleden beslisten enkele vrijwilligers uit Houthulst om daar iets aan te doen en begonnen ze met voedselhulp De Bosrank.

Vrijwilligers uit verenigingen ondervonden bij huisbezoeken vaak dat er weinig of geen voeding aanwezig was, zelfs bij gezinnen met jonge kinderen. Mensen konden toen wel hulp vinden bij de CAW’s van Torhout of Ieper, maar plaatselijk was er geen alternatief. Een paar vrijwilligers staken de koppen bij elkaar en startten op 18 maart 2010 met voedselhulp De Bosrank. Rosita Baert en Ester Dewilde zijn beide voorzitster, Marc Bonduel verzorgt de boekhouding en Nadien Baert, Johan Beeckaert, Carine Tolpe en Christine Delanghe vormen de kern. Zij worden bijgestaan door een 16-tal vrijwilligers die volgens een beurtrol een viertal uur komen meehelpen.

“We bedienen Groot-Houthulst en Groot-Kortemark”, vertelt Rosita Baert. “De meerwaarde die wij bieden is dat de mensen zelf de producten mogen kiezen en dat er altijd voldoende aanbod is van verse groenten, fruit, vlees en van yoghurt, melk en kaas. Wij staan erop gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden.”

De Bosrank ligt in de Stadenstraat 2. De locatie wordt ter beschikking gesteld door een weduwe. “Hier was vroeger een bank”, vertelt Marc Bonduel. “Nadat de man overleed die de bank openhield, stond het pand leeg. De weduwe stelde ons deze ruimte ter beschikking. We zijn haar daarvoor natuurlijk heel dankbaar.”

De Bosrank is open op 3 april van 15 tot 18 uur. Daarna iedere eerste en derde donderdag van de maand. Wie meer info wil, kan bellen naar 0492 95 29 30. (ACK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 28 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier