Davy De fauw (Zulte Waregem) koopt eerste sticker van Rode Kruis

21/04/17 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:38

De veertiendaagse stickerverkoop gaat officieel van start op donderdag 27 april, maar de afdeling Waregem-Anzegem verkocht vrijdagmiddag al de eerste symbolische sticker aan Zulte Waregemspeler Davy De fauw.

Davy De fauw (Zulte Waregem) koopt eerste sticker van Rode Kruis

De opbrengst van deze verkoop gaat naar de lokale werking van de afdeling, die bij de verkoop van de eerste sticker op het oefencomplex van Zulte Waregem de Anzegemse burgemeester Claude Van Marcke mocht begroeten. De afdeling Waregem-Anzegem staat volledig zelf in voor aankoop van (medisch) materiaal, interventiekledij, hulpmiddelen voor de uitleendienst, de organisatie van opleidingen en bijscholingen, de organisatie van de bloedinzamelingen, enzovoort. "Over ongeveer twee jaar zullen wij bijvoorbeeld genoodzaakt zijn om een nieuwe ziekenwagen aan te kopen", vertelt afdelingsvoorzitster Isabelle Bouckaert.

Terug uit blessure

Dat uitgerekend Davy De fauw, boegbeeld van Zulte Waregem, de eerste sticker kon bemachtigen, hoeft niet te verwonderen. Het Rode Kruis is om de veertien dagen trouw present op de thuiswedstrijden van Essevee. De fauw zelf had de voorbije weken medische verzorging nodig nadat hij begin februari zijn elleboog bezeerde in het duel tegen AA Gent. De rechtsback was 10 tien weken buiten strijd.

5.500 stickers verkopen

Sommige vrijwilligers nemen een dagje vakantie om hun steentje bij te dragen aan de stickerverkoop. "Op die manier zal onze afdeling dit jaar proberen om minstens 5.500 klevers te verkopen", aldus nog Isabelle.

(TVW-foto JE)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!