David Selen opent zomerbar op dak van hippodroomgebouw

David Selen, Nicholai Lakiere en Thomas Van Parijs willen met zomerbar Oskar de zon in de hippodroom brengen. (Foto DJW)
Redactie KW

Chef David Selen van restaurant L’Improviste op de hoogste verdieping van het hippodroomgebouw opent in het laatste weekend van april op het dakterras een zomerbar. Die blijft met uitzondering van Waregem Koerse heel de zomer open voor het publiek tot eind september. De bar krijgt de naam Oskar. Voor het concept en de inrichting deed Davis Selen een beroep op Nicholai Lakiere en Thomas Van Parijs van het Waregems evenementenbureau Convivo.

“Het grote dakterras van L’Improviste nodigt eigenlijk uit om er iets mee te doen”, vertelt David Selen. “En zeker tijdens de zomer is er veel mogelijk. Zo ontstond het idee om een specifieke zomerbar te openen, waar wij gepaste hapjes en drankjes zullen serveren. Om ons daar goed op voor te bereiden, gaat de bar al open op het einde van april. We zijn benieuwd wat het zal geven. Na de zomerperiode gaan we het concept dan evalueren en bekijken we hoe en op welke manier we daarmee kunnen doorgaan. Want eigenlijk kan je in om het even welk seizoen een speciaal ingerichte bar openen op het dakterras van ons restaurant.”

“In onze zomerbar zullen we rond verschillende thema’s werken”

Convivo is een professionele partyplanner voor particulieren en bedrijven, voor kleine en grote evenementen. Zaakvoerders Nicholai Lakiere en Thomas Van Parijs kregen van David Selen de opdracht om een voor het restaurant typische bar te bedenken en in te richten. Zij kozen voor een stevige en grote tent tussen 350 en 400 vierkante meter met een inrichting die doet denken aan de zomer.

Natuur

“We kiezen bij de inrichting voor elementen die verwijzen naar de natuur: hout, gras en groen”, vertelt het duo. “Die moeten je het gevoel geven dat je op een rustplek zit, hoog op het hippodroomgebouw. De tent wordt helemaal in- en aangekleed, waardoor je nog meer sfeer krijgt. En de zijkanten zal je open kunnen schuiven, zodat je een fantastisch zicht krijgt op de hippodroom en in het verlengde daarvan op het stadscentrum en de omgeving. Bij slecht weer gaan de zijkanten natuurlijk opnieuw dicht. Daardoor kan je in gelijk welke weersomstandigheden de bar openen voor de klanten. Voor ons was het eigenlijk de eerste keer dat wij de opdracht kregen om een zomerbar in te richten.”

Bij zomerbar Oskar horen natuurlijk ook hapjes en drankjes. Die zullen mee de sfeer in de tent bepalen. “Wij gaan speciaal bereide hapjes aanbieden”, aldus David Selen. “Maar het worden zeker geen volledige menu’s. Daarvoor zullen de mensen nog altijd terecht kunnen in het restaurant. Maar we zullen bijvoorbeeld wel tapas of hapjes serveren met alles wat je nodig hebt voor een heerlijk aperitiefje of voor een of andere feestelijke aangelegenheid. De drank maakt daar natuurlijk ook deel van uit. Daarvoor denken we onder andere aan zomerse cocktails en champagne. Wij zullen ook rond verschillende thema’s werken. Dat kan een bepaald land zijn, een regio, een streek, het paard, de hippodroom… Er zijn meer dan mogelijkheden genoeg.”

Aparte inkom

“De bar zal ook gebruikt kunnen worden voor andere festiviteiten, zoals communiefeestjes, vrijgezellenavonden, ladies nights… Belangrijk daarbij is dat we voor de bar en het restaurant een aparte inkom voorzien. De gasten in het restaurant zullen dus niet gestoord worden door de mensen die de zomerbar willen bezoeken. Het is trouwens een jaar geleden dat ik L’Improviste opende. Nu, twaalf maanden later, ben ik heel tevreden over de resultaten. Het was hard en veel werken, maar dat heeft veel voldoening opgeleverd. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.” (DJW)

Voor zomerbar Oskar heeft Convivo een aparte website ontworpen die vanaf dit weekend online gaat: www.oskar-bar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier