Danscafé Rock & Broll in Kuurne maakt plaats voor woningen en loodsen

Het voormalige danscafé Rock & Broll verdwijnt volgend jaar onder de sloophamer. (Foto LOO)
Redactie KW

Binnenkort verdwijnt een monument in Kuurne: het voormalige danscafé Rock & Broll wordt afgebroken om plaats te maken voor vier woningen en enkele loodsen.

Rock & Broll in de Brugsesteenweg opende in 1997 de deuren en sloot definitief in maart 2013, omdat het niet rendabel genoeg was. Aanvankelijk wilde eigenaar Huis van Wonterghem in het pand een nieuw concept lanceren – een nachtclub of een andere stijl van dancing – maar het borg wat later het idee weer op. In 2014 besloot Huis Van Wonterghem, dat ook eigenaar is van discotheek Diedjies in Kuurne, Carré in Willebroek en Sunstudio in Middelkerke, dan maar om de voormalige Rock & Broll toch te verkopen.

Even was er sprake dat McDonald’s zijn oog had laten vallen op de site – de fastfoodketen mocht geen vestiging bouwen op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord naast Quick en zocht een andere locatie – maar nu blijkt dat het gebouw en de terreinen verkocht zijn aan een ontwikkelaar. Immobiliënkantoor Immolys uit Lendelede bemiddelde bij de verkoop.

Hoeveel de vraagprijs bedroeg is niet bekend. De site van de voormalige Rock & Broll is 3.600 vierkante meter groot. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier