Danny Maeckelberghe en LETS Oostende krijgen Prijs van de Vrijwilliger

04/06/17 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:54

Naar jaarlijkse gewoonte werd de Prijs van de Vrijwilliger uitgereikt in de parochiezaal van Zandvoorde.

Danny Maeckelberghe en LETS Oostende krijgen Prijs van de Vrijwilliger

De winnaars met Michel Lestaeghe, voorzitter Beweging.net Oostende. © MF

Lieve Vanbelle, secretaris van Beweging.net, maakte van de gelegenheid gebruik om met een innemende toespraak het geloof en de hoop in de democratie en in onze politici terug op te krikken. Hij bedankte ook de vele deelorganisaties met bijhorende vrijwilligers voor de tomeloze inzet.

Michel Lestaeghe, voorzitter van Beweging.net Oostende, reikte op zijn beurt de Prijs van de Vrijwilliger uit. Dit jaar gaat de individuele Prijs van de Vrijwilliger naar Danny Maeckelberghe. "Danny is reeds vele jaren actief in heel wat organisaties, als vrijwilliger bij onder andere Wereldsolidariteit, KWB, CM en ACV. Je kan altijd op hem rekenen. Danny verdient het om in de bloemetjes gezet te worden", klinkt het bij de organisatie.

Lokaal uitwisselingssysteem

De Prijs van de Vrijwilliger voor een vrijwilligersorganisatie werd dit jaar uitgereikt aan Lets. "Lets is de afkorting van 'Local Exchange and Trading System', in het Nederlands 'lokaal uitwisselingssysteem'. Een Lets-kring bestaat uit een groep mensen die samen afspraken maken zodat ze vlot diensten kunnen ruilen. Toch is het sociale aspect zeker zo belangrijk als het economische. Lets Oostende heeft reeds 200 leden, die op geregelde tijdstippen samenkomen voor allerlei activiteiten", verduidelijkte de lokale afdeling van Beweging.net. Rika Billiauw nam met plezier de prijs in ontvangst in plaats van voorzitter Sabien Meeremans, die niet aanwezig kon zijn.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!