Dankzij Reus Ensor met 5.000 naar de kermis in Oostende

Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij stapten 5.000 kermisbezoekers mee in de stoet van Reus Ensor om daarna voor slechts 1 euro te genieten van alle kermisattracties.

Het stadsbestuur van Oostende pakte vorig jaar in samenspraak met de foorkramers uit met een stunt. Wie deelnam aan de openingsstoet van Reus Ensor kon voor 1 euro genieten van alle kermisattracties. Maar liefst 3.000 mensen stapten toen mee. En de actie werd dit jaar uiteraard overgedaan.

73 attracties

Vrijdagavond stapten 5.000 enthousiaste foorbezoekers samen met Reus Ensor van het stadhuis naar het Mijnplein. Daar kreeg iedereen op vertoon van de stadstempel een kaart waarmee men van alle 73 attracties kon genieten.

Om 16.30 uur stond het grasplein voor het stadhuis al zwart van het volk en op het plein verzamelden allerlei sportverenigingen. Het was de bedoeling dat de verenigingen ‘in stoet’ zouden opstappen achter de Melody Makers én Reus Ensor, maar toen om 17.45 uur. het startsein gegeven werd, kwam daar niet veel van in huis.

Vlot verloop

De massa stapte in een lange sliert via de Vindictivelaan, Kapellestraat, Jozef 2-straat, Petrus&Paulusplein en Kaaistraat naar de Groentemarkt en het Mijnplein. Daar aangekomen kon de rush naar de kaarten beginnen. De brieven van Reus Ensor, met overzicht van de locatie van de 73 attracties, werden uitgedeeld in de Brabantstraat. Dat verliep vrij vlot en daarna konden jong en minder jong, genieten van de gezellige ‘zomeravond’ op de kermis. De kermis in Oostende duurt nog tot nog tot begin oktober.

(FRO, foto FRO)