Dancing Holiday Club in Geluveld moet één maand de deuren sluiten

Redactie KW

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) heeft in samenspraak met het schepencollege beslist dat de Geluveldse dancing Holiday Club voor één maand moet sluiten.

De beslissing komt er nadat de eigenaar werd gehoord, samen met zijn advocaat. “Dat was iets wat wettelijk moest als we tot de sluiting wilden overgaan. We maakten hem duidelijk dat alles wat gebeurde in de Holiday Club niet te tolereren is in Zonnebeke. De zaak gaat dicht van 29 maart tot 30 april. We willen een duidelijk signaal geven. Persoonlijk vind ik dat we nog mild geweest zijn, want ons oorspronkelijk plan was een sluiting voor drie maanden. We hebben de uitbater ook duidelijk gemaakt dat er bij de heropening een strenge politiecontrole zal zijn. Als er opnieuw overtredingen komen, zullen we nog strengere maatregelen nemen.”

Geluidshinder, schade en zwerfvuil

In februari werden bij een razzia heel wat inbreuken vastgesteld in de Holiday Club. Er werd een hoeveelheid drugs aangetroffen, er werden messen in beslag genomen en de politie stelde ook vast dat een aantal mensen illegaal aan het werk was.

“Daarbij komt ook nog de hinder voor de buren. Er is sprake van geluidshinder, schade en zwerfvuil. De buren durfden soms geen klacht neerleggen uit vrees voor represailles. Dergelijke zaken op ons grondgebied kunnen we mijden als de pest”, aldus burgemeester Sioen.

De Dancing Holiday Club werd vooral bezocht door Noord-Fransen en jongelui uit Henegouwen.

(NVZ – Foto TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier