Dan toch geen paalwoningen in Ruddervoorde

De buurtbewoners protesteerden al tegen de komst van de paalwoningen. © GS
Redactie KW

Door een wijzigingsdecreet aan de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van de Vlaamse regering is en meer duidelijkheid gerezen over de mogelijke bestemmingen van de drie signaalgebieden in Oostkamp.

De signaalgebieden in Oostkamp zijn de hoeve Sint-Trudo, de Moerbruggestraat en de site aan de Sijslostraat waar de firma Bostoen een bouwvergunning aanvroeg, en later weer introk, om er 54 wooneenheden te bouwen. Deze signaalgebieden zijn nog niet-ontwikkelde gebieden met een ruimtelijke bestemming zoals woongebied of industriegebied die ook een functie kunnen vervullen in de aanpak van wateroverlast.

Bouwvrij

Omdat de kans op wateroverlast groter zou kunnen worden door hier te bouwen, heeft de Vlaamse regering beslist om voor deze gebieden een vervolgtraject op te starten om te onderzoeken wat er in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn voor deze gebieden. De invulling voor deze gebieden ligt nog niet vast, maar de Vlaamse regering heeft een voorstel van decreetswijziging aan de Codex Ruimtelijke Ordening gedaan met als doel om een alternatieve piste uit te werken om de drie signaalgebieden of delen ervan bouwvrij te houden door deze gebieden aan te duiden als watergevoelig openruimtegebied (Worg).

Eens dit goedgekeurd is, kan er niet meer gebouwd worden in deze gebieden. Enkel infrastructuurwerken in functie van open ruimte bestemming of een combinatie van natuur, recreatie, educatie, landbouw en ecologie zijn mogelijk.

Protest van buurtbewoners

Voor het bouwproject in de Sijslostraat is enkele maanden geleden heel wat protest van een bewonersgroep gerezen tegen de bouwaanvraag van de firma Bostoen uit Drongen die van plan was om ‘appartementen op palen’ te bouwen op deze site. Ondertussen heeft Bostoen de bouwvergunning weer ingetrokken. Daarmee komt er een einde aan de ongerustheid van de omwonenden die de hoogbouw in hun achtertuin niet zagen zitten.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier