Damme heeft eindelijk definitieve opvolger voor frauderende stadssecretaris

Redactie KW

De keuze viel op Kristof Schotsmans, een achtendertigjarige Bruggeling die overkomt van het gemeentebestuur van Knokke-Heist.

Tijdens de schorsing en na het uiteindelijke ontslag van stadssecretaris Marc Teerlynck, wegens fraude, werkte het Damse stadsbestuur jarenlang met een secretaris ad-interim, met name Rik Decorte die er ook nog zijn functie als hoofd van de dienst grondgebiedszaken moest bijnemen.

Aan die situatie komt nu een einde. Het gespecialiseerde kantoor ‘search and selection’ legde na een uitgebreide procedure twee kandidaten, in volgorde van voorkeur, voor aan het college van burgemeester en schepenen. Het college volgde het voorstel en legde het gisteren voor aan de gemeenteraad ter goedkeuring. De gemeenteraad schaarde zich achter de keuze voor Kristof Schotsmans.

Schotsmans woont in Assebroek en is licenciaat in de toegepaste economische wetenschappen. Na zijn studies werkte hij drieënhalf jaar bij de FOD Binnenlandse Zaken, ondermeer bij het Crisiscentrum. Daarna ging hij aan de slag bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist waar hij de functie van diensthoofd personeelszaken vervult. Schotsmans maakt dus binnenkort de overstap naar de Uilenspiegelstad. De nieuwe stadssecretaris zal zich niet moeten vervelen, want er liggen heel wat uitdagende dossiers op de plank in Damme.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier