Damesclub Rollarienses uit Roeselare viert 30ste verjaardag met muzikaal kijkstuk

Hilde Deleu. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Om hun dertig jarig bestaan wat extra in de verf te zetten, presenteren de Rollarienses met ‘Gedeelde Smart’ een muzikaal luchtig kijkstuk in cultuurtempel De Spil. De opbrengst van dit initiatief gaat integraal naar sociale doelen.

“Onze vereniging probeert al drie decennia vrouwen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid in de maatschappij, in clubverband en nationaal, om van daaruit actief mee te werken en de samenwerking en vriendschap te bevorderen in bedrijfs- en beroepsleven”, steekt voorzitter Hilde Deleu (55) van wal. In haar vroeger beroep als zelfstandig thuisverpleegkundige werd ze vaak geconfronteerd met verborgen armoede en eenzaamheid. “Wij mogen blij zijn dat we zo’n evenement kunnen organiseren om op die manier mensen te helpen”, klinkt het zelfbewust. “Dat is ook een belangrijke waarde binnen onze club. We zijn allemaal vrouwen die nog meedraaien of meegedraaid hebben op de arbeidsmarkt. Een mooie mix van allerlei beroepen. Elke derde woensdagavond van de maand komen we samen. Meestal komt er een spreker langs maar dat kan net zo goed een bedrijfsbezoek zijn.” Vlaanderen telt elf gelijkaardige verenigingen met elk een toepasselijke naam. “We opereren onder de gemeenschappelijke noemer ‘Professional Woman’s Association’. Ondertussen zijn we een hechte vriendengroep geworden. Door die sprekers en bedrijfsbezoeken, leer je telkens weer wat bij en ontsnap je even aan de alledaagse sleur. Onze traditionele tweedaagse, dit jaar naar Zeeland, was terug een voltreffer. Drie keer per jaar komen we ook samen met de andere clubs om te netwerken.”

Fundraising

‘Gedeelde Smart’ is een theatertournee van het trio Pieter-Jan De Smet, familieactrice Lien Van De Kelder en Jan De Smet, die we kennen van De Nieuwe Snaar. “Het wordt een onvergetelijke avond met luchtige muziek en aanstekelijke meezingers. We verwachten zo’n 600 mensen”, klinkt het ambitieus. “We hebben een soort fundraising opgericht waarvan de opbrengst naar sociale doelen gaat, waar onze leden zich voor engageren.” (KK)

Kaarten kosten 45 euro, incl. uitgebreide receptie en zijn te verkrijgen via www.despil.be/e3057/gedeelde-smart en rollarienses@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier