Dames beginnen aan hun Dwars door Vlaanderen in Tielt

© Foto WME
Redactie KW

Om 11.45 uur startten voor het derde jaar op rij de dames aan hun Dwars door Vlaanderen op de Markt van Tielt. Een uur later worden de mannen in het Tieltse stadscentrum verwacht voor hun doortocht.

Voor deze zevende editie zijn alle World Tour-ploegen aanwezig in Tielt alsook de volledige wereldtop met onder meer wereldkampioene Chantal Blaak en Jolien D’Hoore als Belgisch kampioene.

De 175 ingeschreven rensters krijgen deze middag in wisselvallige weersomstandigheden 120 km te verwerken en doen daarbij onder andere de bekende Kluisberg, Taaienberg en Nokereberg aan. Maar ook de kasseistrook van Varentstraat en de helling van de Holstraat zijn niet te onderschatten passages in het traject richting aankomst in Waregem.

Belgische zege?

Bij de aankomst, die voor de dames voorzien is rond 14.40 uur in het centrum van Waregem, weten we wie de Finse Lotta Lepistö zal opvolgen. De organisatie zelf hoopt stilletjes dat men eindelijk de naam van een Belgische deelneemster aan de erelijst mag toevoegen. In het verleden mocht de Nederlandse Amy Pieters tot driemaal toe de hoogste trede van het podium betreden en zij bracht daarmee het aantal Nederlandse overwinningen op een totaal van vijf. Op naar een Belgische zege?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier