Daltononderwijs in basisschool Groenheuvel Bellegem

08/06/17 om 08:48 - Bijgewerkt om 12:46

Basisschool Groenheuvel wordt vanaf 1 september de eerste Daltonschool in West-Vlaanderen. In het Daltononderwijs behaalt elke leerling de eindtermen van de lagere school, maar ieder doet het op zijn eigen tempo. "Maar we zijn geen Freinetschool", zegt directrice Adelheid Seynnaeve.

Om dit nieuwe project kenbaar te maken werden alle kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar uitgenodigd op een Dalton Challenge Event in Blueberry Hill in Kortrijk. De plaats was niet toevallig gekozen. "Een klimmuur is een leerschool om te klimmen op een echte berg", aldus Adelheid Seynnaeve, directeur van basisschool Groenheuvel. "We beginnen beneden aan een beklimming, en kijken langs waar we kunnen gaan. Er zijn er die een tocht langzaam alleen doen en anderen bereiken vlugger de top. Zo is dat ook met Daltononderwijs. Ieder kind volgt zijn eigen traject. Er wordt voor een stuk zelfstandig gewerkt, en er wordt ook samengewerkt. Niet alles wordt voorgekauwd. De leerkracht is de coach in een beklimming...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!