Daklozen in huisjes van de Oostendse Haard

26/03/15 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Bron: Kw

De Oostendse Haard biedt een oplossing voor de vzw Daklozenwerking van dr. Gerard Daniëls. De vzw, die momenteel acht daklozen huisvest in een leegstaand pand in de Dekenijstraat, dreigde op straat te staan omdat de eigenaar het pand half april zal afbreken om er een bouwproject te realiseren. Maar de Oostendse Haard stelt nu twee huisjes in de Spaarzaamheidsstraat ter beschikking.

"Wij mogen maximum 1% van ons patrimonium buiten het wettelijke sociale huurstelsel om ter beschikking stellen van instellingen, onder meer in het kader van leegstandsbeperking van woningen die gerenoveerd moeten worden", zegt voorzitter Jan Vanroose van de Oostendse Haard. "Van onze 1.440 woningen staan er permanent een 50- tot 60-tal leeg in afwachting van renovatie. Dat duurt soms een tijdje omdat wij wachten op de nodige centen of omdat we een volledige straat ineens willen a...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!