Dagcentrum De Rinkel in Tielt krijgt nieuwe thuis

Dagcentrum De Rinkel verhuist van de Peperstraat naar een pand in de Tramstraat. (Foto Nele)
Lieven Vancoillie

De Rinkel verhuist van gebouwen in de Peperstraat (Godelieveschool) naar een leegstand pand in de Tramstraat.

De verhuizing naar de Tramstraat biedt eindelijk een oplossing op lange termijn. Eerder zag De Rinkel de beschikbare ruimte inkrimpen door de noodzakelijke en tijdelijke verhuizing van de jeugdverenigingen naar de Peperstraat.

Daarnaast is het zo dat de gebouwen in de Peperstraat (Godelieveschool) een andere bestemming (uitbouw kunstacademie) zullen krijgen en moest er dringend een oplossing voor De Rinkel worden gezocht.

Na overleg tussen verschillende partijen betaalt de Kringwinkel de huurprijs van het pand, gelegen tussen de Tramstraat en Sint-Janstraat, waar vroeger Unidecor en Video Palace waren gevestigd. “Op die manier werd op een creatieve en constructieve manier een oplossing tussen de betrokken spelers uitgewerkt”, zegt OCMW-voorzitter Pascale Baert.

“Niet alleen kunnen beide werkingen (De Rinkel en De Kringwinkel), die even relevant zijn, blijven bestaan, maar kan ook worden vermeden dat de rekening wordt doorgeschoven naar de belastingbetaler. De hele operatie is voor het OCMW budgetneutraal, wat in deze tijden van schaarste niet onbelangrijk is.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier