Dagbladhandel en café in Kortrijk mogen weer open

Redactie KW

Dagbladhandelaar MS Lektuurshop en Café Royal in Kortrijk mogen op 4 februari opnieuw open na duidelijke afspraken. Dat besliste burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Op 23 december 2016 werden beide zaken gesloten nadat was gebleken dat ze een ontmoetings- en trefplaats waren voor illegale activiteiten. Intussen maakten de stadsdiensten en politie duidelijke afspraken met de eigenaars. Die afspraken werden gegoten in een overlastconvenant.

“Met de eigenaar van MS Lektuurshop werd een overlastconvenant ondertekend dat onder meer bepaalt dat er voor de gokactiviteiten in het kantoor een klantenbestand zal worden aangemaakt worden op basis van de ID-kaart”, aldus de burgemeester. “Het kantoor zal ook ondubbelzinnig uithangen dat alle vormen van bezit, gebruik of verkoop van drugs in of aan het kantoor verboden zullen zijn en de klanten van het gokkantoor en de krantenwinkel moeten beter gescheiden worden.”

Evaluatiemomenten

In Café Royal, dat in principe nog tot 23 april dicht ging blijven, wordt een intern systeem met veiligheidscamera’s geïnstalleerd waarvan de beelden conform de privacywetgeving worden bewaard en op verzoek van de politie aan hun ter beschikking worden gesteld. “De uitbaters zelf zullen ook alert zijn voor verdachte gedragingen en die spontaan zullen melden aan de politie. Verder moeten de uitbaters de lawaaihinder aanpakken.”

De politie zal om de drie maanden evalueren hoe de gemaakte afspraken worden nageleefd. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier