Dag rond mountainbikeplezier in Gits

het bestuur van de VZW T24 is al volop bezig met het organiseren van het 24 uur MTB-event. We herkennen v.l.n.r. Steven Plysier, Koen Verhaeghe, Robin Vanleirsberghe, Martijn Decorte en Chris Dewispelaere. (Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

Dit weekend vormen de terreinen van Dominiek Savio weer het decor voor het 24 uur mountainbike-evenement. In team of solo wagen mountainbikers zich aan de uitdaging om 24 uren aan één stuk te rijden. Ook rond het parcours zorgt de organisatie voor de nodige animatie en sfeer.

Na twee geslaagde edities in Torhout, strijkt de organisatie intussen al voor de vierde keer neer in Gits. “We worden hier door de gemeente en Dominiek Savio goed ontvangen”, klinkt het bij Robin Vanleirsberghe, voorzitter van de vzw T24.

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 28 april om 13 uur. Dan zullen 450 deelnemers, verdeeld in 62 teams en 25 solo’s, een etmaal lang rondjes rijden op een afgesloten mountainbikeparcours. Deze teams hebben vaak klinkende namen zoals ‘De Krampe’, ‘De Kavecrossers’ en ‘Omer oe beter’.

Een aantal deelnemers komt uit Gits, maar er zijn ook mountainbikers uit Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland ingeschreven. Hun tijden worden bijgehouden op een groot scherm.

Een funevent

De organisatie benadrukt echter dat dit niet het belangrijkste is: “Het is in de eerste plaats een funevent en geen wedstrijd. Vandaar voorzien we ook tal van activiteiten naast het parcours. De camping zorgt voor sfeer gedurende de 24 uren en er is ook animatie. Voor de kleintjes zal er bij goed weer een springkasteel staan. We hebben ons parcours ook enigszins aangepast zodat er voor de bezoekers en supporters minder gevaarlijke oversteekplaatsen zijn”, legt Robin uit.

Op vrijdag warmt de organisatie zich al op met de ‘Run For Afrique’. De lopers die ingeschreven zijn, kunnen vijf of tien kilometer lopen op het gevarieerde mountainbikeparcours. De inschrijvingen hiervoor lopen tot 25 april, daarna kan enkel de dag zelf ter plaatse ingeschreven worden.

De opbrengst van het weekend wordt voor het grootste deel opnieuw geïnvesteerd in materiaal voor volgend jaar, maar een deel ervan gaat ook altijd naar een goed doel. “Vorig jaar was dat Vélo Afrique, dat geld inzamelt voor onderwijs in Kameroen. We hopen ook dit jaar weer een mooi bedrag te kunnen schenken”, besluit Robin. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier