Dag op dag 20 jaar geleden voer de laatste RMT ferry de Oostendse haven binnen

De rouwstoet waar naar schatting 100 mensen in meeliepen op weg naar het stadhuis voor de overhandiging van de petitie. © JR
Redactie KW

Het verdwijnen van de RMT betekende in Oostende een serieuze mokerslag voor de vele werknemers en de Oostendse economie.

Op 28 februari was het precies 20 jaar geleden dat de laatste ferry van de RMT de haven van Oostende binnenvoer. Enkele RMT-medewerkers hebben in samenwerking met vzw Restart daarvoor, dag op dag 20 jaar later, een herdenkingsoptocht gehouden. Er werd verzameld aan het stationsplein om zo richting het stadhuis te trekken. Enkele ex-werknemers spraken er de menigte toe waarna de last post werd geblazen. Daarna werd een lijkkist in een droevige stoet tot aan het stadhuis gedragen.

Een afgevaardigde van het stadsbestuur krijgt de petitie overhandigd.
Een afgevaardigde van het stadsbestuur krijgt de petitie overhandigd.© JR

Op het stadhuis aangekomen werd aan een afgevaardigde van de burgemeester een petitie afgegeven met de oproep om een Oostendse straat te vernoemen naar de RMT. Het kabinet liet weten dat ze de petitie zullen overhandigen aan het schepencollege en dat ze samen met de schepen van openbare domeinen zullen bekijken of er eventueel een mogelijkheid zou bestaan om een straat naar de RMT te vernoemen. Naar schatting liepen ongeveer een 100-tal mensen in de stoet mee.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier