DAAV vzw uit Kortrijk is 25 jaar

Vooraan op de foto zien we schepen An Vandersteene, André Vandenbroucke, Père Gilbert, Henk Dekiere voorzitter DAAV en eregouverneur Paul Breyne. © TV
Redactie KW

Zaterdag werd André Vandenbroucke en zijn team door het stadsbestuur van Kortrijk in de bloemetjes gezet voor de 25e verjaardag van hun DAAV vzw, een stichting om gehandicapte en kansarme kinderen in India een kans te geven.

DAAV werd in 1993 opgericht door André Vandenbroucke, lange tijd de sterke man achter het Vlastreffen Kortrijk. DAAV staat voor Developing Association for Active Volunteers. “We werken rond een sponsorprogramma waarin we minder begoede kinderen – denk maar aan straatkinderen uit de streken rond Calcutta en Bangalore in India – financieel steunen bij hun opvoeding en welzijn“, aldus André, die daarvoor samenwerkt met de ontwikkelingsmaatschappijen van de Salesianen van Don Bosco.

“In de tweede plaats trachten we via lokale overheden en sponsoring financiële steun te bekomen voor de bouw van internaten, schoolgebouwen, infrastructuur in het kader van het onderwijs van die kinderen.” André was opgetogen met de ontvangst. “Grote dank aan de stad Kortrijk voor deze mooie erkenning. Ook dank aan mijn team voor hun jarenlange inzet.” Het team bestaat uit Caroline Lestienne, Dirk Coopman, Henk Dekiere, Wim Duplouy, Bjorn Galle, Jurgen Galle, Gaston Laverge, Johan Pot, Marc Speybrouck, Rudy Tant, Wilfried Vandeputte en Philippe Wyffels.

School in Ranchi

Opgemerkte gasten op de ontvangst waren Père Gilbert en eregouverneur Paul Breyne. “Wat André en zijn team al die jaren gepresteerd hebben is fantastisch te noemen. Chapeau daarvoor”, aldus Paul Breyne. Alles begon in 1993 met een schenking van 75.000 Belgische frank voor een tehuis in Lahore in Pakistan. In 1998 schonk de vzw bijna 300.000 BF aan het Goethals Memorial Health Center in Calcutta. De St.-Marys High School in Bombay kreeg in 1999 ruim 80.000 BF. Sinds 1993 stond de vzw in voor bijna 150.000 euro aan allerlei projecten: scholen, vissersboten, speelpleinen of studentenprojecten van Bombay tot New Delhi en Raichur. Voor 2018 hoopt de vzw 10.000 euro te kunnen inbrengen voor de renovatie van een school in Ranchi.

(PVH/foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier