Daan Rozé kroont zich tot Belgisch kampioen kuiltjesknikkeren

Burgemeester Youro Casier woonde de prijsuitreiking bij. De stad zorgde voor trofeeën. We bemerken rechtstaand vlnr cafébaas Antony Verschaeve, Tanguy Serroen, Vanessa Derycke, kampioen Daan Rozé, Deirdre Galle en de burgemeester. Vooraan de kinderen winnaar Vincent Schouppe, Arjen Nollet (tweede), derde Daan Desloovere, vierde Joren Nollet. © MV
Redactie KW

De allereerste editie van het Belgisch Kampioenschap kuiltjesknikkeren eindigde met een thriller. Daan Rozé (33) uit Wervik versloeg in de finale Vanessa Derycke met 2-1.

“Er kwam geluk, kunde en strategie aan te pas”, aldus de kampioen. “Knikkeren is voor mij nostalgie uit mijn schooltijd. Ik had vroeger massa’s knikkers, die wisselden we op school uit. Dat en de befaamde Panini-stickers.”

Deirdre Galle werd derde, Tanguy Serroen vierde. Bij de kinderen won Vincent Schouppe (13). Les Boules d’Or is de enige officiële knikkerclub in ons land. Aan hun clublokaal café ‘t Lusterke in de Molenstraat organiseerden ze in december het BK. Door een ferme windstoot vlogen de twee tenten vlak voor het café de lucht in en moest men noodgedwongen stoppen. Nu werkte men in buurthuis De Kier in de Gosserieslaan de finales af. Er bleven nog vier spelers over.

Gestrekte wijsvinger

Cafébaas Antony nam twee keer deel aan het Nederlands kampioenschap kuiltjesknikkeren in Noordeloos. “Als Daan goesting heeft, dan mag hij begin augustus mee“, zegt Antony.

Er werd gespeeld op een houten knikkerbaan van 1,50 bij 3 meter. Het opzet is heel eenvoudig. Elke wedstrijd nemen twee deelnemers met elk twee knikkers het tegen elkaar op. Bij de start moeten de knikkers zo dicht mogelijk bij het kuiltje belanden. Wie daarin het best slaagt, mag beginnen. Het enige wat telt is het scoren met de allerlaatste knikker, allemaal met een gestrekte wijsvinger gebeuren.

Les Boules d’Or heeft ondertussen een Facebookpagina. “We hebben plannen om half juli deel te nemen aan de viering van Wervik 2050“, zegt secretaris Ludovic Nollet. “We zullen ook aanwezig zijn op het buurtfeest in De Kier.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier