Cuvée Brugge levert meer dan 10.000 euro op voor Rozemarijn

Redactie KW

De verkoop van de wijnen ‘Cuvée Brugge’ ten voordele van het goede doel heeft niet minder dan 10.142 euro opgeleverd voor het dagcentrum voor mensen met jongdementie Rozemarijn.

Dinsdag heeft Delhaize een cheque van 10.142 euro overhandigd aan Rozemarijn, een initiatief van Woonzorgcentrum Regina Coeli vzw. In april 2014 startte de verkoop van de Cuvée Brugge waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 10.142 flessen verkocht.

Vzw De Piepbal

Het initiatief krijgt een vervolg en ook het bijhorende goede doel is al geselecteerd. Vzw De Piepbal is een vereniging die in haar speel-o-theek spelmateriaal ter beschikking stelt voor mensen met een beperking. Het gaat om kinderen, jongeren en volwassenen van elke leeftijd die nood hebben aan specifiek of aangepast spelmateriaal, omwille van hun fysieke of verstandelijke beperking, of ontwikkelingsachterstand. Met het ingezamelde bedrag wil vzw De Piepbal een groot deel van het oud speelmateriaal vervangen.

De ‘Cuvée Brugge’ zal zowel als een rode als een witte wijn verkocht worden. Er wordt gestart met een oplage van 7.800 flessen, 3.600 witte en 4.200 rode maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

De wijn is te koop in Delhaize Supermarkt Sint-Michiels, Sint-Kruis en Sint-Pieters.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier