Culinaire winterwandeling door jubilerend Initiatief Waregem

Dubbel feest voor Initiatief Waregem © YVW
Redactie KW

De vzw Initiatief pakte uit met de 10de jubileum editie van de culinaire winter wandeling. De vereniging Initiatief gaat immers een feestelijk jaar in. De vereniging organiseert immers op 10 maart eerstkomende een 10e en dus jubileumeditie van de Culinaire Winter Wandeltocht.

Een organisatie die jaarlijks moeiteloos een maximum aantal deelnemers mag verwelkomen. Een wandeling van zo’n 7 kilometer met 7 stops en zevengangenmenu. Een zeer gesmaakte formule voor vrienden, familie, groepen en koppels om een leuke, culinaire, en sportieve zaterdagavond door te brengen.

“Dankzij onze talrijke deelnemers, een grote groep vrijwillige medewerkers en uiteraard de volle bestuursgroep kunnen we elk jaar opnieuw een mooi nettobedrag overmaken aan de Ziekenhuisclowns in Waregem. Een steun die noodzakelijk is voor het voortbestaan van de twee ziekenhuisclowns die tweewekelijks naar het OLV Ziekenhuis in Waregem komen om een lach te toveren op de gezichtjes van de kindjes” aldus voorzitter Wim Braeckeveldt.

Initiatief Waregem bestaat volgend jaar 25 jaar. Maar de vereniging is in feite ontstaan uit de vroegere vereniging Milac die met hetzelfde social engagement instond voor de ondersteuning, begeleiding, en het opvolgen van de soldaat-milicien. Na het afschaffen van de dienstplicht is dit engagement overgegaan naar een algemeen sociaal engagement onder de naam Initiatief. Deze groep mag dus in feite dit jaar maar liefst 70 jaar sociaal engagement vieren.

Initiatief heeft in deze 25 jaar al vele projecten opgezet ter ondersteuning van o.a. de ziekenhuisclowns, kinder-kankerpatiënten, blinden en slechtzienden, … Zo organiseerde Initiatief ook elf grote koetsentochten die later werden overgenomen zijn door Stad Waregem en de koetsiersvereniging Faeton.

“We willen deze dubbele verjaardag dan ook niet zomaar laten voorbijgaan. We hebben dit jaar onze vereniging alvast nieuw leven ingeblazen door een nieuwer en hipper logo, nieuwe polo’s, en een nieuwe banner en vlag die onze vereniging nog herkenbaarder moet maken in het straatbeeld en tijdens onze activiteiten. Zoals elke sociale vereniging heeft Initiatief ook een grote nood aan enkele nieuwe bestuursleden die de toekomst van onze Initiatieven verder veilig kan stellen. Daarom roepen we iedereen die zich wil inzetten voor onze Initiatieven op om zich aan te melden. Dit kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar Initiatief.waregem@gmail.com” voegt Wim Braeckeveldt er tot slot nog aan toe.

(YVW/foto YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier